I dag starter kampanjen for «Rettferdighet i Re»

070316_POLITISK_VERKSTED_4

RE SV OG RE MDG: Kommunestyrerepresentantene Heming Olaussen (SV) og Ulf Lund Halvorsen (MDG) fronter kampanjen «Rettferdighet i Re». Foto: Stian Ormestad.

RE: Initiativtakerne vil samle underskrifter med krav om at innbyggerne skal bli hørt i saken om kommunesammenslåing.

Kommunesammenslåing - hva mener du?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Les også: Hvis du trodde folkets nei var enden på visa, må du tro om igjen!

– Etter at kommunestyret i Re både har opphevet eget vedtak og dermed resultatet av folkeavstemningen 14. september 2015, og dessuten har avvist å avholde ny folkeavstemning om kommunesammenslåing, lanseres en kampanje for å få kommunestyret til å ta hensyn til innbyggernes syn.

Det forteller Heming Olaussen (SV) og Ulf Lund Halvorsen (MDG) til ReAvisa.

– Vi mener at en så viktig sak der Re i realiteten kan bli avviklet i løpet av et par år ikke kan vedtas uten at innbyggerne blir hørt, sier de to kommunestyrerepresentantene.

I forrige runde var det både en innbyggerundersøkelse og en folkeavstemning, mens det så langt ikke er lagt opp til noen medvirkning fra innbyggerne. De peker på at folket ikke får mulighet til å gi uttrykk for sitt syn «på normal» måte – ved valg.

– Dette kommunestyret vil ikke stå til ansvar dersom vi blir sammenslått før neste kommunevalg, så dette er nå den eneste måten å oppnå en demokratisk medvirkning på.

Saken er enda mer omfattende og krevende denne gang. Det er enda flere alternativer på banen nå enn sist, og dermed enda større behov for å høre befolkningens syn, argumenteres det i en pressemelding.

– Vi stiller to krav, som vi ber om støtte til: At det i det minste gjennomføres en ny innbyggerundersøkelse, og at denne skal ha alle alternativer med; Samtlige aktuelle kommuner som kan være sammenslåingspartner, samt alternativet «Re aleine», som vi vet at mange støtter.

– Alle må få si hva de egentlig mener, og ikke tvinges til å velge mellom alternativer de egentlig ikke støtter.

Kampanjen lanseres i ettermiddag, mandag 18. april, på en stand på Revetal. Det vil bli stands hver torsdag og lørdag. I tillegg er det laget et opprop om saken på nett.

Som symbol for aksjonen har de to partiene valgt et symbol for rettferdighet.

Kampanjen peker på at det kan finnes fire alternativer: Horten, Holmestrand, Tønsberg og Re aleine.


 

Les også: Her går startskuddet for en ny runde på kommunesammenslåing

Les også: Hvis du trodde folkets nei var enden på visa, må du tro om igjen!

Les også: På tide å slipe sverdene igjen?


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.