Inviterer til åpning: – Hele bygda er velkommen

BILDE FRA PROSJEKTSTART: Marthine Søyland Hoel, by- og stedsutvikler i Virksomhet folkehelse, klima og stedsutvikling i Tønsberg kommune, møtte lokalavisa da anleggsmaskinene kom til helsehuset i fjor høst. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det blir åpning av den nye møteplassen, med snorklipping av ordfører og enkel bevertning.

Bakgrunn: – Dette er helt klart et viktig lokalt prosjekt, men vi behandler det også som et nasjonalt prosjekt.

Tirsdag 11. juni klokka 11.00 blir det åpning av den nye uteplassen ved Re helsehus. Det aller første spadetaket ble tatt i fjor høst.

Ideen kom fra Pensjonistforeningene i Re, som gikk ut i lokalavisa med forslaget på vårparten i fjor:

Offisiell åpning ved ordføreren

ARBEIDENE VAR I GANG: Prosjektleder Marthine Søyland Hoel i prat med Karin Lian og Solveig Myrstad fra pensjonistforeningene i Re, utafor Re helsehus, ved anleggsstart i fjor høst. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Dette er neppe så dyrt, men det vil være av stor verdi, sa de i ReAvisa. Og fikk med seg våre folkevalgte på det. Nå er det klart for offisiell åpning av dette ene skrittet på veien til nye uteområder på Revetal, og ordfører Frank Pedersen kommer for å klippe snora.

Ideen, som nå er realisert, var å få til en møteplass i sola utafor Re helsehus, med turstier, benker og bord, oppi skaukanten mot sentrum.

Og ideen kom som ett av mange innspill til «Handlingsplan for uteområdene på Revetal».

Første brikke i puslespillet

3,75 millioner er bevilga til uteområder i bygdebyen vår: – Hva tror du kan skape mer liv på Revetal?, spurte prosjektleder Marthine Søyland Hoel i ReAvisa på nyåret i fjor. I etterkant er det blitt bevilga enda en million til nettopp uteområdet ved Re helsehus.

Det ble invitert til åpen idemyldring på Revetal bibliotek, og det ble så stapp fullt med folk at det noen måtte følge møtet fra gangen utafor.

Der skapte Rainer Stange, anerkjent landskapsarkitekt fra Re, halleluja-stemning for bygdebyen vår: – Revetal må komme ut av skapet – som by.

– Hele bygda er velkommen

Den store planen for uteområdene på Revetal, som uteområdet ved Re helsehus er en liten del av – først ferdig, kan du lese mer om i denne saken fra i fjor.

Oppmøte for åpningen tirsdag førstkommende er ved starten av den nye turveien utafor Re helsehus, forteller Martine til ReAvisa.

– Hele bygda er velkommen, inviterer hun via lokalavisa.

Lese mer om planene? Sjekk Handlingsplan for uteområdene på Revetal (ekstern lenke).

Fra arkivet: – Hva tror du kan skape mer liv på Revetal?

– Revetal må komme ut av skapet – som by.

VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les papiravisa på nettavisa – gratis!

Her finner du papiravisa.

, ,