Maren (13) rasa forbi konkurrentene: – Det er et kick

PONNI-KUSK: Maren Lie Karlsen (13) drømmer om NM-kvalifisering i år, da må hun sette ei tid blant de tolv beste i hele landet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Maren bruker mesteparten av fritida si på hobbyen, og får belønning for all innsats med seier. Nå drømmer hun om NM-kvalifisering. Les om det i papiravisa, og se bildene her på nettavisa.

Les papiravisa på nettavisa april 2024 – gratis!

Her finner du avisa – sjekk hvor i Re og omegn.

Maren Lie Karlsen (13) fra Kalsrud gård i Kleiva trener tre dager i uka og har stell alle dager, bortsett fra kveldende det er fotballtrening med Re FK eller det er lekser som må prioriteres. Da tar mamma eller pappa stellet.

Å rase av gårde i full fart er det aller beste som finns, som ponni-kusk. Maren konkurrerer på alle travbanene i en stor omegn rundt Re, med Jarlsberg travbane som hjemmebane. Og her ble det seier den første helga i april.

Blant bygdas eldste foreninger

Re-jenta starta helt bakerst, men tok igjen samtlige konkurrenter i ei rasende fart. Les mer om det i papiravisa. Der kan du også lese om Maren og mamma May Anita sine planer for ponni-leir hjemme på Kalsrud gård i sommer:

De vil i samarbeid med Re travforening starte opp en aktivitetstall der barn kan komme og prøve.

Re travforening har røtter tilbake til 1889 og er blant bygdas eldste foreninger.

Se bilder fra ponni-trav på Jarlsberg nå i april:

KLARGJØRING: Det er mye som skal på plass, og mamma dobbeltsjekker at alt er på stell. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SPENTE: Calvin (12) er en skikkelig racer, forteller Maren, – hvis han vil. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

EN STABUKK: Calvin (12) kom til Kalsrud gård på høstparten 2022. Der lever han et godt liv, såpass godt at han kan bli litt for bedagelig innimellom. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SISTE PEPTALK: Maren og Calvin skal straks starte på Jarlsberg, og Maren har trua. Det er fordi ponnien bæsja, og bæsjen var løs. Her teller alle detaljer. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FRAM TIL START: Pappa gir noen siste råd før Maren skal suse avgårde i sulkyen i et startfelt på totalt åtte ponni-trav-kusker. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

DRESSED FOR SUCSESS: For å konkurrere må du ha lisens, det får du etter å ha bestått et kurs med både teori og praksis. Det går mest på sikkerhet, forteller Maren. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SUPERKLAR: Kusken er heltent, så gjelder det bare å få ponnien Calvin til å dele entusiasmen. Han kan være litt treig, men når han først får opp dampen er han nesten uslåelig. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SPENNINGEN STIGER: Alle trekker fram til start. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VOLTESTART: Maren og alle konkurrentene gjør seg klar for voltestart, Maren starter helt bakerst. Startposisjon avgjøres ut ifra tider som er satt tidligere. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

STARTEN GÅR! Maren legger seg godt bakpå i det Calvin sparker ifra. Dette virker til å være en dag han virkelig gidder og orker! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

FULL FART! Maren elsker farta, og hun synes det er spennende å få til samarbeidet med ponnien. – Det er jo dyr med egen vilje, spesielt han her, sier hun om Calvin (12). Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

SEIER! Maren og Calvin kan sole seg i glansen og vårsola som vinnere på Jarlsberg. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VELFORTJENT KOS: En svett ponni trenger litt kos og kløing etter å rasa inn til seier. Maren gir Calvin all den kjærlighet og omsorg han trenger. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les om Maren og ponni-trav i papiravisa, april 2024 – les gratis!

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om sport i Re.