Otto Junior tok gitarfestivalen med storm

ÅPNINGSKONSERT: Med super-trioen til Otto Junior fra Re. Foto: Tom Hansen.

Denne helga var det store forventninger til super-gitar-talentet fra Re – som innfridde til de grader, blant sine egne.

Les papiravisa på nettavisa, mars 2024 – last ned gratis!

Det er Tom Hansen, musikklærer og kultur-ildsjel gjennom mange tiår her i Re, som rapporterer fra Larvik gitarfestival denne helga, 15. og 16. mars 2024, i Bølgen kulturhus.

Der spilte Otto Lagarhus Junior fra Ramnes åpningskonserten lørdag sammen med Bjørn Thomassen på bass og Ola Grindbakken på trommer. Super-trioen fikk stående applaus og strålende tilbakemeldinger.

Coverlåter og egne låter

PÅ LARVIK GITARFESTIVAL: Fra venstre Bjørn Thomassen, Espen Oxholm og Otto Junior. Foto: Tom Hansen.

Publikum ble blåst av banen av unge Otto Junior fra Re. De hadde fått med seg at han har spilt med Little Steven og alle de store norske. Låter fra Stevie Ray Vaughn og Freddie King ble covra, og det ble spilt noen låter Otto Junior har laga sjøl.

Ekstra gøy var det at en kar kom bort etterpå og sa at kveldens beste låt var en av hans egne, rapporterer Tom Hansen fra gitarfestivalen.

En annen som kom bort var Espen Oxholm, faren til superbassist Andreas Dailey-Oxholm som er daglig leder for gitarfestivalen.

Aldri opplevd makan

Han har vært på hundrevis av konserter i både inn- og utland, og sa at det låt fantastisk og at han ikke hadde opplevd makan til konsert. Grunnen til det var det flotte samspillet til trioen:

Bjørn Thomassen er en strålende bassist, og han hadde en vanvittig flott bass-solo som fikk ovasjoner. Ikke rart at Oxholm kom bort og lurte på hvem han var og hvem han tidligere hadde spilt sammen med.

Han skrøyt også masse av Ola Grindbakken, som spilte sin andre konsert med Otto Junior, og mente han spilte som Max Weinberg – trommeslageren til Bruce Springsteen.

– Kanonkonsert!

Og han skrøt selvfølgelig masse av Otto Junior. For dette ble hans kveld, på gitarfestivalen, blant sine egne. Her var det både gitar-expo og konserter – der åpningskonserten kanskje ble den aller beste:

– Det er bare ett ord å si: Kanonkonsert!, oppsummerer Tom Hansen:

– Nå glemmer de aldri navnet Otto Junior!

Her jammer Otto Junior med Little Steven:

Her jammer Otto Junior med Orango:

Les mer om Otto Junior i ReAvisa-arkivet.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om kultur i Re.