– Vi snakker Oslo og de store byene – og Revetal

ROADSHOW PÅ REVETAL: Trude og Jarl Espen Skau er stolte av å få Sievi-traileren på besøk til Jobbklær Revetal AS. Sievi er deres viktigste leverandør, og Re-butikken er en av merkets viktigste utsalgssteder her til lands. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det er langt ifra tilfeldig at roadshowet stopper på Revetal som ett av få steder i hele landet: – Veit du hva – Revetal har rett og slett sjokkert meg.

Les også: Her tar Martin i mot den gjeve prisen – igjen.

Til morgenen i dag parkerte en svær lastebil utafor Jobbklær-butikken på Revetal, der veggene trekkes ut og det hele blir til en utvidelse av butikken.

Dette er et rullende fot-laboratorium som turnerer rundt i Norges land, sendt fra Finland. Og blant få stoppesteder, er Revetal ett av dem.

– Superstolte!

RULLENDE BUTIKK: I traileren er det butikk, fot-laboratorium, med mer. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Vi er superstolte!, forteller ekteparet som starta opp og driver Jobbklær Revetal AS. Trude og Jarl Espen Skau har kaffe og noe å bite i klart til alle som stikker innom i dag, fredag 9 februar 2024.

– Vi er en av tretten utvalgte butikker i hele Norge som er så heldige å få besøk av denne traileren!

– Vi serverer marsipankake, kaffe, boller og brus.

Revetal er blant de største

Det er langt ifra tilfeldig at roadshowet stopper på Revetal: – Veit du hva – Revetal har rett og slett sjokkert meg, forteller Tom Roger Rojahn, distriktssjef i Sievi, som er Nord-Europas største produsent av vernesko.

– Det står Tønsberg, med det er Re, sier Jarl Espen og ler godt, – det er jo her på Revetal det skjer!

Tom Roger forteller at Sievi regner Revetal som en av sine viktigste salgssteder her til lands.

Har stussa på salgstallene

VELKOMMEN TIL REVETAL: Det finske besøket til Re blir ønska varmt velkommen i kulda – gradestokken bikka ti minus denne fredags morgenen. Men inne i trailer og butikk er det godt og varmt! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Vi har stussa på salgstallene, på et «lite» sted som dette. Men så ser vi at her det er store og superflotte butikker, overalt – ledende i landet, på alle sine felt – ikke bare butikken «vår», forteller distriktssjefen.

Spesielt Meny-butikken har imponert stort. – Jeg gikk meg nesten vill, men det var jo ikke noe problem – der var det hjelp å få! For en service, for et sted!

Hos Jobbklær, forteller ekteparet Skau, er Sievi den største og viktigste leverandøren.

Kvalitetsmerke

– Ja, de er den største hos oss. Mange av våre kunder står og går hele dagen, ofte på betonggulv og andre ukurante underlag å gå på hele dagen. Da er gode sko det aller viktigste å få på plass.

Merket er oppkalt etter stedet i Finland der skoene blir produsert. Der er alt kortreist, som for eksempel med skinn fra kuer på gårdene der – det meste dreier seg om dette i Sievi.

– Dette er Rolls Roys-en, med kvalitet fra A til Å.

Gode råd til fabrikken

UTVIKLA ETTER RÅD FRA REVETAL: De ringer fra fabrikken i Finland for å få gode råd fra Re, der det selges stort antall vernesko fra Sievi. Her viser Jarl Espen fram en av de nye skoene, utvikla etter råd fra blant andre Jobbklær Revetal AS. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det samme mener besøket fra Sievi om Revetal, kvalitet fra A til Å: – Vi snakker om Oslo og de andre store byene – og Revetal. Dette er jo blitt en «by», dette også. Vi regner Jobbklær som en av våre viktigste utsalgssteder.

– De ringte jo hit til Trude og Jarl Espen, fra fabrikken i Finland, da de ville høre om trender i markedet, viser distriktssjefen til:

– Det ble en timelang sko-prat.

Enda større utvalg

– Vi spelte inn at noen få, ikke mange, men noen kunder har et problem med at skoene kipper litt bak, så kanskje vi skulle gjøre noe med hælen, viser Jarl Espen fram.

To par sko sammenliknes, der det ene har en vanlig hæl, den andre har en elastisk hæl som klemmer inn fra hver side.

– Den modellen, forteller de på fabrikken, er en følge av kontakten med Jobbklær på Revetal, sier distriktssjefen.

– Er ikke skoene riktig, så blir alt feil

STOR EKSPERTISE: Lurer du på noe om vernesko, er Revetal rette plassen å oppsøke. I dag er et ellers toppa lag med ekspertise toppa enda mer, med Sievi roadshow på besøk. Her snakkes det fag, hele dagen lang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Dette får kundene nå nyte godt av, med et enda bedre utvalg med noe som passer for absolutt alle. I traileren, som i dag står parkert på Revetal fra åtte på morgenen til fire på ettermiddagen, er det et lite fot-laboratorium:

– Vi skanner og tilpasser sko og såler, forklarer de på turne i traileren. – Så finner vi alltid noe som kunden blir fornøyd med. På Sievi-fabrikken produseres det over 10.000 vernesko hver dag.

– Dette er veldig viktig for alle som står og går i jobben sin: Er ikke skoene riktig, så blir alt feil, understreker Jobbklær-ekteparet Trude og Jarl Espen.

STØRSTE LEVERANDØR: Sievi-merket er godt representert i butikken. – Det er vår største og viktigste leverandør, helt klart, forteller ekteparet Trude og Jarl Espen Skau som eier og driver Jobbklær Revetal AS. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ROADSHOW PÅ REVETAL: Denne traileren vil stå på Revetal fra klokka 08.00 til 16.00 i dag, fredag 9. februar 2024. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sjekk også: Viktig vekst for videre drift: «Flott LOKALavis!»

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om lokalt næringsliv i Re.