– Det er tydelig at vi fortsatt trenger å vise fram hva sporten vår står for, hva den går ut på, og hva den er

VERDENS BESTE: Jeanette Hegg Duestad fra Re er verdens beste på OL-øvelsen 50 meter match, i verdensidretten skyting. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Flere reagerer på Misjonens meninger om Jeanette Hegg Duestad som finalist til Årets navn på Idrettsgallaen. Re-jenta er nominert fordi hun er rangert som verdens beste skytter i OL-øvelsen 50 meter match.

Mest lest i 2023: Støre og store snakkiser i bygda vår.

– Stiller mot STORE navn, så her er i grunn hver stemme en seier.

Misjonen sendes på P4 og kan også høres som podcast, og i dagens episode fredag 5. januar 2024 tar Atle Antonsen og Johan Golden for seg Idrettsgallaen til helga.

Jeanette Hegg Duestad?, sier Johan Golden. – Å, hun ja! Eller, hvem var det igjen?, svarer Atle Antonsen.

Denne «Hegg-Due»?

– Bare tull og tøys – som ikke er morsomt, sier en ReAvisa-leser som reagerer på det hele. Og vedkommende er ikke aleine. Jeanette er verdens beste i en OL-øvelse i en stor verdensidrett.

Likevel snakker Misjonen-duoen om «denne Hegg-Due», og diskuterer litt att og fram om det er er en ære å bli nominert til Årets navn.

Men Atle Antonsen mener at «det er nesten et hån».

– Det navnet skal jeg aldri huske

– Jeg håper nesten at hun vinner, sier Johan Golden, før praten sporer over i at duoen oppfordrer alle å stemme på Jeanette Hegg Duestad.

– Det navnet skal jeg aldri huske, avslutter Atle Antonsen.

Jeanette forteller at hun har fått tips om praten i dag:

En ekstrem mobilisering

– Jepp! Men først og fremst er jeg utrolig stolt over å ha blitt blant de seks når vi i utgangspunktet var 18. Det har vært STORE navn med hele veien og med de som står igjen nå er det jo helt vilt.

– Alt takket være en ekstrem mobilisering i miljøet og blant støttespillere, sier Jeanette – som er veldig klar for Idrettsgalla i Trondheim lørdag 6. januar 2024.

Om det som blir sagt, sier Re-jenta: – Det er hvert fall tydelig at vi fortsatt trenger å vise fram hva sporten vår står for, hva den går ut på, og hva den er.

Les også: – Jeg stiller mot STORE navn, så her er i grunn hver stemme en seier.

Sjekk også: Tre Re-nominasjoner i den nasjonale Idrettsgallaen 2024.

Les mer om Jeanette Hegg Duestad i ReAvisa-arkivet.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om sport i Re.