Re-jente nominert til Årets navn på Idrettsgallaen

NOMINERT TIL ÅRETS NAVN: Jeanette Hegg Duestad fra Fon er en av 18 nominerte til Årets navn på Idrettsgallaen førstkommende lørdag. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

To reinger er nominert til tre priser i den nasjonale Idrettsgallaen, som sendes direkte på NRK1 lørdag 6. januar 2024. Og du kan være med og stemme fram en av dem til Årets navn.

Mest lest i 2023: Støre og store snakkiser i bygda vår.

Sjekk også: Viktig vekst for videre drift: «Flott LOKALavis!».

Norges idrettsforbund arrangerer Idrettsgallaen i Trondheim Spektrum lørdag 6. januar 2024, med sendestart på NRK1 klokka 19.50.

– 2023 har vært et svært hyggelig år for norsk toppidrett. Vi ser en bredde som er oppløftende, sier juryleder Tore Øvrebø.

TRE NOMINASJONER TIL RE: Fredrik Solberg fra Fossan er nominert til Årets mannlige para-utøver, og Jeanette Hegg Duestad fra Fon er nominert til Årets kvinnelige utøver og Årets navn. Arkivfoto.

To nominerte fra Re – til tre priser

Juryen har jobba siden oktober i fjor med å finne kandidatene til prisene som skal deles ut. Og blant dem finner vi to toppidrettsutøvere fra Re, som begge nok er i tankene når jurylederen sier følgende:

– Vi har enkeltutøvere som presterer på imponerende nivå i store idretter hvor Norge har begrensede tradisjoner, som gjelder både Jeanette Hegg Duestad i skyting og Fredrik Solberg i para-svømming.

– Juryen registrerer også et løft i prestasjonene blant de kvinnelige toppidrettsutøverne, sier jurylederen – ganske sikkert med henblikk på den kvinnelige topp-skytteren fra bygda vår.

Rangert som verdens beste skytter

Re-jenta Jeanette Hegg Duestad er nominert til Årets kvinnelige utøver, etter sine internasjonale prestasjoner i skytesporten: «Rangert som verdens beste skytter på OL-øvelsen 50 meter match», heter det i nominasjonen.

Videre: «Ble historisk da hun vant tre av tre mulige EM-gull på 10 meter luftrifle. Tok ett gull, to sølv og en bronse i lagkonkurranser i VM.

Gikk også til topps på 50 meter match og ble nummer tre på 10m luftrifle under verdenscupfinalen i Doha.

Har sikret Norge kvoteplass til Paris».

Viser en stabilitet i toppen

Re-gutten Fredrik Solberg er nominert til Årets mannlige parautøver, etter sine internasjonale prestasjoner i para-svømming: «Tok også i år sølv på 50 meter fri under VM i parasvømming i Manchester. Han forbedret tiden sin med et halvt sekund fra finalen i 2022», heter det i nominasjonen.

«Solberg viser nå en stabilitet i toppen, som gjør ham til et spennende kort i Paralympics i Paris til sommeren». Både Jeanette og Fredrik har vært nominert til disse prisene før.

Men i tillegg til dette, er Jeanette også nominert til Årets navn med samme begrunnelse som over.

Det er i et fantastisk selskap, der Re-jenta er nominert sammen med andre store idrettsnavn:

Store idrettsnavn

Vi nevner blant andre Johannes Thingnes Bø, Erling Braut Haaland, Viktor Hovland, Jakob Ingebrigtsen, Johannes Høsflot Klæbo, Maren Lundby, Birgit Skarstein, Karsten Warholm, Martin Ødegaard og håndballjentene.

Totalt er 18 store idrettsnavn nominert til Årets navn, som stemmes fram av folket. Det kan du gjøre på NRK sine nettsider (ekstern lenke).

I tillegg skal følgende priser deles ut på den nasjonale Idrettsgallaen førstkommende lørdag kveld:

Årets forbilde, Årets hederspris, Utøvernes pris, Årets ildsjel.

VERDENS BESTE: Re-jenta Jeanette Hegg Duestad sikta seg tidlig inn på en karriere i skyttersporten. Hun ble som 16-åring kåret til Årets idrettsnavn i Re av ReAvisa sine lesere. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

VISER STABILITET I TOPPEN: Re-gutten Fredrik Solberg ble også som 16-åring kåret til Årets idrettsnavn i Re av ReAvisa sine lesere. Nå er han helt der oppe i verdenseliten i para-svømming. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les mer om Jeanette Hegg Duestad i ReAvisa-arkivet.

Les mer om Fredrik Solberg i ReAvisa-arkivet.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om sport i Re.