Juleavslutning for en forening i vekst: – Takk for i år

Det ble hyggelig julestemning med bordene pynta med røde lys og servietter – snø ute – og Wenche Weum Bue som spilte gjennom dagens melodier, heter det i referatet fra Ramnes pensjonistforenings julemøte.

Les ReAvisa på papir desember 2023 – gratis!

Her finner du ReAvisa – sjekk alle hentesteder i Re og omegn.

Det var Ramnes pensjonistforenings leder Odd Frede Christensen som ønska velkommen til åtti pensjonister til julemøte på Re helsehus. Først fikk de servert julemat med riskrem til dessert – etter det underholdt Astri Søyland:

Astri fortalte fra sin barndoms jul helt fra krigens dager da Astris far var til sjøs under hele krigen med mye usikkerhet – men ganske trygt i Ramnes.

Juleforberedelser i gamledager

JULEMØTE PÅ RE HELSEHUS: Ramnes pensjonistforening avslutter et år i vekst. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Hun fortalte om alt som skulle gjøres på en gård til jul – slakte julegrisen hvor alt på den skulle brukes: Alt fra hode til syltelabber. Og baking av småkaker, brød og flatbrød – og vasking av huset – alt skulle være reint og fint til jul, og selvfølgelig måtte alt av sølv og kobber pusses.

Og til sist kroppsvask, gjerne i ei balje på kjøkkenet. I alt dette fikk også Astri fletta inn fakta som når juletreet ble vanlig i Norge, og også julenissen med gaver slik vi kjenner den. Og hun hadde lagt opp til diverse sanger som passa inn:

«Du grønne glitrende» – Prøysens julegavesang – «Den gamle nissen» og da med Wenche ved flygelet og Jon Krokeborg og Astrid som forsangere.

Astri avslutta med å lese Juleevangeliet, da sogneprest Ragnhild Christoffersen hadde blitt sjuk. Til slutt sang vi alle «Deilig er jorden»

Planen klar for 1. halvår 2024

Odd Frede takket alle underholderne og overrakte blomster. Han informerte om at foreninga hadde økt sitt medlemstall med 19 medlemmer fra samme tid i fjor – til 171, – veldig positivt og håper at alle liker seg i foreninga.

Han nevnte også halvårsplanen for 1. halvår i 2024 med mulighet for endring: 9. januar er det 50-årsjubileum med Freddy Lepsøe som underholder, 13. februar er det årsmøte med Arne Erlingsen som underholder.

12. mars er tema Trafikksikkerhet med underholdning av Martine Biong. 9. april kommer psykolog Sissel Gran og underholdning av Lågendølene.

14. mai er tema norsk mat, Hanne Ormestad og Arild Johansen underholder. 29. juli blir det Olsok med underholdning av Elling Hem.

Med ønske om en god jul

Det ble utlodning av blant annet blomstene på bordene på lodd som alle hadde fått ved inngangen – og foreninga hadde også fått en flott fruktkorg som blei lodda ut som hovedgevinst.

Til slutt ønska Odd Frede alle en riktig god jul, og han takka også alle i komiteene og styremedlemmene for et veldig godt samarbeide gjennom året.

I 2024 er intensjonen at Ramnes pensjonistforening skal slås sammen med Våle og Undrumsdal pensjonistforening.

Den nye foreninga for hele Re vil hete Pensjonistforbundet Re.

Kommer pensjonistforeningene i Re i møte: Enda en million bevilges til uteområdene.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om pensjonistforeningene i Re.

,