Alt klart for første dag med juleåpent på Olgars

KLARE FOR JUL: Natalie, Varg, Maya, Martin og Anette på Olgars hadde 70 kasser med flott julepynt som var på vei ut i bruktbutikken da lokalavisa var innom uka før første juleåpningsdag i 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Julekjole, dress og pensko, julepynt, juletre og juletrepynt – alt får du kjøpt pent brukt her.

Fra arkivet: Banker ditt hjerte for Re?

Sjekk også: – Tusen hjertelig takk, nå er jula er redda!

Olgars på Brår er butikken til Revetal arbeid og kompetanse (RAK), og her kan du skaffe deg det aller meste til en rimelig penge. Og nå er det jula som står for tur:

– Lørdag 4. november 2023 blir første dag med juleåpent på Olgars, forteller arbeidsleder Maya Øberg til ReAvisa.

– Masse av dette har jo blitt moderne igjen

NY GAMMEL KJOLE TIL JUL? Brukt julekjole, klar for en ny eier. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Hele gjengen er i full sving med å fylle butikken med julevarer, og det er ikke småtteri: 70 kasser med julepynt, i tillegg til penklær, juletrær og juletrepynt – alt som hører jula te’ får du i bruktbutikken i Re:

– Vi har samla gjennom hele året, så det blir mye når vi endelig kan ta det fram. Alt er gått over, vi sjekker, vasker og sorterer, forteller gjengen på Olgars.

– Masse av dette har jo blitt moderne igjen. Det er masse fin gammel julepynt som er retro, og det er mye her som er helt som nytt.

– Brukt er in, det er en greie i tida

Åpningstida er fra klokka 10.00 til 15.00 lørdag. Som alltid får Olgars god butikkhjelp fra pensjonistforeninga når det er lørdagsåpent.

De har gløgg og pepperkaker klare. En fin anledning til møte jula på en bærekraftig og billig måte.

Maya forteller at de merker det godt: – Brukt er in, det er en greie i tida.

Har begynt med brukte klær

JUL I BUTIKKEN: Den første knallrøde julekåpa er på plass. Når Olgars åpner klokka 10.00 lørdag 4. november 2023 er hele butikken blitt forvandla til en julebutikk. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det ligger en stor jobb bak å ta i mot, sjekke, sortere – her skal det bare være hele og pene ting i butikkhyllene, forteller arbeidsleder Maya. – Alle bidrar, dette er en vanvittig fin gjeng.

Det var i august i år at Olgars også starta med klær, i tillegg til møbler, servise, spill, leker – ja, det aller meste du kan tenke deg. Utvalget er stort i den røde låven i Olgar Dahls vei på Brår.

– Vi trenger bare å få inn flere klær, forteller gjengen om suksessen med brukte klær – etterspørselen er stor.

Nevnt i den nye politiske plattformen

Olgars består av ti varige tilrettelagte plasser, fem plasser for arbeidsforberedende trening, og fem lærekandidater. Her er det alternative utdannings- og kvalifiseringsløp.

Så viktig er den innsatsen som legges ned her, at RAK og Olgars ble nevnt spesifikt i den politiske plattformen til den nye posisjonen i Tønsberg kommune. Les mer om det i denne papiravisa.

– Det er gledelig, sier Maya. Hun starta å jobbe ved RAK i august og ble imponert over iveren etter å alltid bli bedre. – Målet her er å gjøre hverandre gode.

VINTERKLÆR: Pent brukte, hele og pene, noen nesten helt nye og faktisk noe helt ubrukt, klare for nye eiere for en rimelig penge. Vinterklær og ull til barn går spesielt fort, forteller Maya. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om Olgars i ReAvisa-arkivet.

Les mer om RAK i ReAvisa-arkivet.

,