Bjørn Victor og Trond rakk å stemme mellom slakt og fjøsvask: – For stemme, det må vi jo bare

BORGERPLIKT: Bjørn Victor Folkvord og Trond Stange er kollegaer og rakk en bondeprat etter å ha avlagt sine stemmer i Revetalhallen, på valgdagen mandag formiddag 11. september 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– En må stemme på det og de en har trua på. Men jeg er redd for at ikke gjør så mye utslag. Uansett må du møte opp og stemme. Det nytter ikke å sitte hjemme og klage, hvis ikke.

Les mer om valget i den siste ReAvisa på papir – last ned gratis.

Sjekk også: Kort om personstemmer og slengere.

Les også: Rød eller blå Pedersen etter valget?

Bjørn Victor Folkvord har akkurat putta sine stemmesedler i urna i Revetalhallen. På morgenkvisten har han levert slakt, nå må han hjem igjen for å sjekke hvor mye mjølk det er på tanken.

Utafor valglokalet kommer han i prat med kollega Trond Stange, som skal hjem og vaske grisehus. Bøndene vil ikke fortelle hva de har stemt.

– Stemmer mer taktisk, kanskje?

MÅLRETTA: Bjørn Victor veit hva han skal stemme på vei inn i Revetalhallen. Snart blir han tatt godt i mot av valgmedarbeider Inge Kvan, som står utafor Revetalhallen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Nei, sånt sier du ikke, vi forteller ikke hva vi stemmer til hverandre, heller, sier Bjørn Victor. Han understreker at det ikke er noe standard stemming for bønder, – som mange kanskje trur. Vi stemmer veldig forskjellig, vi som alle andre.

Han tror også at folk stemmer litt annerledes, her i Re, etter sammenslåinga med Tønsberg. – Kanskje litt mer taktisk?, grubler Bjørn Victor.

– At vi må stemme, det er hvert fall sikkert. Hvis ikke kan vi ikke klage etterpå, er bøndene enige om.

Tre valglokaler i Re

KLARE FOR STORINNRYKK: Valgmedarbeiderne bak stemmeurnene gjør seg klare i Revetalhallen, nærmest kamera sitter valgmedarbeiderne Jarle Narum og Terje Fekene. Hit kommer det mellom 2.000 og 3.000 velgere for å avgi sine stemmer i dag. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Alle som kommer til Revetalhallen blir ønska velkommen utafor av valgmedarbeider Inge Kvan, en av drøyt tredve valgmedarbeidere som er i sving på tre valglokaler i Re.

Hele veien er det god informasjon om åssen dette funker, og sånn må det være – det kommer anslagsvis et sted mellom 2.000 og 3.000 til Revetalhallen for å stemme i dag.

Rekordmange har forhåndsstemt til årets lokalvalg i nye Tønsberg kommune – cirka 13.000, noe som er dobbelt så mange som ved forrige lokalvalg.

Halvert i Re

– KOM OG STEM: – Fint valgvær, er valgmedarbeider Lars Jørgen Ormestad og valgstyreleder på Revetal Trond Wifstad helt enige om: – Grått og litt trist, det er det beste valgværet – da ligger ikke folk på stranda, sier Trond – og det har han nok helt rett i at ingen gjør i dag, i det grå ruskeværet. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det er også valglokale på Våle samfunnshus og Dalheim i Undrumsdal, her i Re. Revetal er det største med femten valgmedarbeidere, i Våle er de tretten, og i Undrumsdal fem.

Til årets lokalvalg er antall valglokaler halvert i Re, fra seks sist til tre nå: I gamle Ramnes kommune er det ikke lenger ett eneste valglokale.

Du finner mye mer om lokalvalget sett med Re-øyne i den siste papiravisa.

GOD INFORMASJON: Valgmedarbeider Jan Helge Vettestad står klar for å forklare hvordan man skal gå fram i båsen bak ham. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

BORGERPLIKT: Bonde Bjørn Victor Folkvord fikk stemt mellom slakt og melking. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les mer om valget i den siste ReAvisa på papir – last ned gratis.

Karoline (26) er outsider i kampen om ordførerkjedet.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om politikk, styre og stell.