Karoline (26) er outsider i kampen om ordførerkjedet: – Kanskje jeg sveiper inn fra sida og tar det?

SENTERPARTIET SØKER MAKT: Med Karoline Lie (26) fra Revetal i spissen, den yngste ordførerkandidaten blant alle de etablerte partiene i Tønsberg-politikken. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Mye dreier seg om det blir den røde eller blå Pedersen etter lokalvalget, men kanskje blir det den grønne Karoline Lie (26)? Hun sjøl holder alle muligheter åpne.

Hva mener du om framtida til Revetal - videre vekst, eller vern av matjord?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Les mer om valget i den siste ReAvisa på papir – last ned gratis.

Sjekk også: Kort om personstemmer og slengere.

Les også: Rød eller blå Pedersen etter valget?

ReAvisa møter Karoline Lie (26) på lekeplassen på idrettsanlegget i Bergsåsen – midt mellom en rød og en blå stol.

Ganske symbolsk, for Karoline og Senterpartiet kan nok en gang får en nøkkelrolle etter valget. I dag har partiet varaordføreren og er en del av posisjonen.

– Hadde vært kult

SENTERPARTIET I SENTRUM: Karoline Lie (SP) understreker Senterpartiet som et sentrumsparti, som kan samarbeide alle veier – både med støtte til andre partier, og få støtte fra andre partier. Her på lekeplassen fant hun seg et sete, midt mellom det blå og røde setet – symbolsk nok. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Karoline vokste opp på Revetal og er nå bosatt i Tønsberg. 26-åringen er den yngste av alle ordførerkandidatene blant de etablerte partiene i årets lokalvalg.

Hadde hun vært det i gamle Re og ikke nye Tønsberg, hadde hun vært ganske så sikra et ordførerkjede rundt halsen etter valget.

– Det hadde vært kult, sier Karoline og ler – og drømmer seg noen sekunder bort til gamle Re-tider.

Leve landlig

– Kanskje vi skulle reversert den der kommune-sammenslåinga? Neida, sier Karoline om det som var en spøk, understreker hun. – Nå jobber vi for den kommunen vi har. En oppsplitting ville skapt mye ekstra arbeid og utgifter.

Men hun vil gjerne beholde alt det fine med Re: – Jeg er oppvokst med å kunne gå til skolen og gå til alle besteforeldrene mine, sånn vil jeg at den neste generasjonen skal ha det også.

– Det er mange som vil leve landlig, og det må vi kunne legge til rette for – med fortsatt utvikling på Revetal og alle stedene rundt i Re.

Og garantisten for dette, er ifølge Karoline Lie hennes eget Senterparti.

Står på Senterparti-krava

GIKK NYE TØNSBERG KOMMUNE PÅ TVERS: Ordførerkandidat Karoline Lie og 2. kandidat Svein Holmøy (begge SP) tok en dagstur i ordets rette forstand i sommer, da de gikk storkommunen på tvers. Her fra en pust i bakken på Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Senterpartiet var størst i Re, med ordføreren gjennom hele Re kommunes eksistens. På den andre sida av den gamle kommunegrensa, var Senterpartiet minst i Tønsberg, med en eneste kommunestyrerepresentant i tidligere tider.

I nye Tønsberg kommune er partiet et mellomstort parti, som nok blir en forhandlingspartner – uansett hvem som jakter ordførerkjedet:

Karoline er klar for å stå på Senterparti-krava, lover hun.

– Må ikke glømme bygda

Karoline utelukker ikke at Senterpartiet kan få til store ting etter valget. – Det er jo avhengig av hvilken vekt velgerne gir oss på vektskåla, det, sier den yngste ordførerkandidaten blant alle de etablerte partiene.

– Folk i Re kjenner oss, etter å ha styrt i alle år i gamle Re kommune. Alle veit at Senterpartiet er et løsningsorientert parti som vil få til ting lokalt: Gode lokalsamfunn er vår viktigste sak.

– Og der har vi en jobb å gjørra, fortsatt – vi må ikke glømme bygda.

Les mer om Karoline, Senterpartiet og lokalvalget i den siste papiravisa før valget – last ned gratis.

BRED ERFARING, TROSS UNG ALDER: Karoline Lie (26) fra Revetal har alltid vært samfunnsengasjert, helt fra elevråd i skoleåra og ungdomsråd i gamle Re kommune, både som medlem og leder. Hun har vært med i studentdemokratiet ved Universitet i Sørøst-Norge, hovedtillitsvalgt på fakultetet, medlem i Universitetsstyret, pluss medlem i Fagrådet for Helse- og sosialfag i Universitets- og Høgskolerådet. Karoline var ansatt som studentleder på fulltid to år. Ved siden av studier har hun vært alt fra museumsvert på Midgard vikingsenter, konferansevertinne, programarbeider i kirka i Re, der hun jobba med alt fra barneklubber og kor til ledertrening. I fjor var 26-åringen ferdig utdanna sjukepleier og jobber nå på sjukehuset i Tønsberg. Karoline er nå ordførerkandidat for SP i nye Tønsberg kommune. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les mer om valget i den siste ReAvisa på papir – last ned gratis.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om politikk, styre og stell.

Kort om personstemmer og slengere.

Les mer om Karoline Lie i ReAvisa-arkivet.

Les også: Rød eller blå Pedersen etter valget?