25 år siden offisiell åpning: Gratulerer, Glasshytta!

HØYTIDELIG ÅPNING: Ordfører i Ramnes hilser. Glasshytta i Vivestad har eksistert i Ramnes, Re og nå Tønsberg kommune. Foto: Privat.

På dagen i dag, for 25 år siden, var det offisiell åpning av Glasshytta i Vivestad. – Det var skikkelig stas!

Sjekk ReAvisas sommermagasin – les gratis.

Det er Anne Ka Munkejord (55) som deler minner og bilder fra åpninga på Glasshyttas egen Facebook-side: For 25 år siden, 10. juli 1998, var det offisiell åpning av Glasshytta i Vivestad.

– Det var skikkelig stas! Med masse gjester, som ordfører, rådmann, banksjef, naboer, glassblåservenner, andre venner – og selvfølgelig familien.

Står på Unescos liste over verneverdige håndverk

FYLLES OPP: Litt tynt i hyllene, skriver Anne Ka til dette bildet fra åpningsdagen for 25 år siden. Foto: Privat.

– Her er et lite tilbakeblikk på en minnerik dag, skriver Anne Ka, og takker alle som ser verdien av kunsthåndverk: – Det gir arbeidet enda mer glede og varme, skriver hun med fargerike hjerter etter.

Glasskunst står på Unescos liste over verneverdige håndverk. Reingen er en av få i faget her til lands. I Glasshytta kan du både handle helt unik glasskunst og se det blir til.

Høye strømpriser generelt og en ny modell for strømprising spesielt ramma Re-bedriften hardt inn i jubileumsåret, les mer om det her: – I perioder taper jeg penger på å jobbe.

Lokalavisa skreiv en større sak om Anne Ka og Glasshytta i papiravisa for noen år siden, last ned og les gratis her.

HAGEFEST: Den offisielle åpningsdagen ble til slutt feira med en liten hagefest for venner og kolleger i glassblåserfaget. Foto: Privat.

Fascinerende kunsthåndtverk i Glasshytta i Vivestad:

Sjekk ReAvisas sommermagasin – les gratis.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.
,