17. mai-feiring som i fjor – med ett par små justeringer

HIPP HURRA! Alt om årets 17. mai-feiring finner du i mai-avisa, som vanlig. Bildet er fra toget på Revetal i fjor. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

17. mai-programmet for Re er i det store og det hele en blåkopi av fjoråret – med ett par justeringer for å få bedre tid fra det ene til det andre.

Alt om 17. mai i Re finner du i ReAvisa på papir – last ned gratis!

Her finner du ReAvisa på papir – sjekk hentesteder.

I 17. mai-feiringa i fjor opplevde flere at det ble litt vel kort tid fra fellestoget på Revetal var ferdig gått, til lekene rundt om i grendene. Derfor blir det en halvtime seinere start for samlingene rundt om på skolene og barnehagene.

Det samme gjelder for bonus-toget i Fon, der det blir 17. mai-tog fra kirka og en runde på Krakken før samling på Fon barnehage.

Roer litt ned

BONUSTOG: Fra Fon kirke, en runde rundt på Krakken, og til Fon barnehage, til taktfaste toner fra Glagjengen. Bildet er fra 2016. Foto: Linda Flåteteigen, ReAvisa.

I mai-avisa finner du tradisjonen tro alt om årets 17. mai-feiring, med flere saker om forberedelsene til den store nasjonaldagen og hele 17. mai-programmet.

Tilbakemeldingene fra i fjor om at toget gikk i ekspressfart for de minste føttene, blir også tatt hensyn til i år – generelt er det lagt opp til at vi har litt bedre tid i alle ledd, forteller Siv Ellen Kristiansen som organiserer det hele på vegne av Tønsberg kommune.

– Det ble litt vel travelt i fjor, og derfor roer vi det litt ned i år – både tempo i toget og oppstart for samlingene i sognene etterpå.

Går som smurt

STORT FELLESTOG PÅ REVETAL: Helt fantastisk feiring der hele Re er samla på Revetal. Bildet er fra en av de første åra med tog på Revetal. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Det blir en helt fantastisk feiring i Re – som vanlig! Vi har en veldig stødig 17. mai-komite, det må jeg bare skryte veldig av. Alle skolene har sine 17. mai-komiteer, og vi har en for Re med representanter fra alle skolene.

– Planlegginga går som smurt, og foreldre ved Røråstoppen skole har som vanlig ansvar for parkering, organisering og sperrebånd på Revetal, med hjelp fra alle de andre skolene.

– Dette kan de, det er helt rått hvordan de løser denne store oppgaven, år etter år, sier en imponert Siv Ellen til ReAvisa.

Korpsbygda Re

FØRSTE PÅ 17. MAI-PROGRAMMET: Flaggheising i Revetalparken til toner fra Blågjengen. Bildet er fra i fjor. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Også er vi veldig heldige som har fire korps i Re – mot «bare» fem i hele gamle Tønsberg. 17. mai er jo korpsmusikk, og der stiller Re som kultursted usedvanlig sterkt – også sammenlikna med by’n i vår egen storkommune, som gjerne skulle hatt korpsene inn til sentrum.

Det er mangel på korps mange steder, men ikke her i Re – etter lang og skikkelig satsing på kulturskole og kulturlivet i gamle Re kommune.

Så da er det bare å telle ned til vi kan telle opp til 17. mai-feiring, i papiravisa finner du hele programmet – og sjekk nettavisa ReAvisa.no for mye mer fra den store dagen.

Alt om 17. mai i Re finner du i ReAvisa på papir – last ned gratis!

Les også: – Vi er utrolig heldige som har det så trygt og godt.

Se bildene fra fjorårets folkehav på Revetal.

Se video fra fjorårets 17. mai-tog i Re:

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om 17. mai i Re.