Solgte lodd for 25.770: – Stor lettelse, det blir så bra

BARNEBURSDAG-LOTTERI: De frivillige ved Treffpunktet deler ut matkasser til 180 reinger, av dem er rundt 70 barn. Alle inntekter fra lotteriet går til noe ekstra i matkassene til bursdagsbarn, og resultatet av lotteriet kunne du lese først om i april-avisa. Foto: Linda Flåteteigen, ReAvisa.

En ide, to dager i vaffelbua på Re-torvet, og et resultat på godt over 25.000 kroner – der alle pengene skal sørge for en fin bursdagsfeiring for alle barn i Re.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis!

25.770 kroner, det er tallet Treffpunktet-gjengen sender i en SMS til ReAvisa etter lotteriet i vaffelbua i påskeuka. Med massevis av smilefjes etter – for dette er virkelig en gladnyhet.

Lokalavisa skreiv om lotteriet på nettavisa, og folk støtta opp med å kjøpe lodd – og mange vant flotte premier, gitt av det lokale næringslivet. Resultatet kunne du først lese om i papiravisa – last ned gratis.

Fin feiring – for alle

STORT PREMIEBORD: Treffpunkt-frivillige ved blant andre Torbjørn Brunstøl, Veronica Giil, Kari Giil og Thomas Palm, pluss diakon i Revetal menighet Terje Evensen, lodda ut mange flotte premier til inntekt for en god sak. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Vi har full opptelling, der vi får greie på resultat, gjennomføring og hva vi eventuelt kan forbedre til neste år, rapporterer Torbjørn Brunstøl, frivillighetsleder blant de frivillige på Treffpunktet på Brår.

Dette var aller første forsøk på et slikt lotteri, og det var kort vei fra ide til realisering – som det så ofte er her i Re. Alt som kom inn skal gå til bursdagsbarn i familier som mottar matkasse fra matutdelinga på Treffpunktet.

– Ikke i form av penger, men mat, effekter, kanskje bursdagsgaver som kinobillett, bowling, og så videre.

– Tusen takk for alle bidrag!

Torbjørn og resten av gjengen vil takke alle som kjøpte lodd og ikke minst alle som bidro med flotte premier. Det var god stemning på standen fra start til slutt de to påskedagene. Dette ville folk støtte opp om:

– Folk skulle bare visst, sier Torbjørn. Han forteller om stor fortvilelse blant familiene de hjelper. – Totalt leverer vi nå matkasser annenhver tirsdag til 180 reinger, og av dem er cirka 70 barn.

– Spesielt sårt er det når barna har bursdag og vi gjerne vil ha en mulighet til å gi noe ekstra for at de skal få en fin feiring – den muligheten får vi nå, og det er så fint.

– Skremmende mange som sliter

Det er nesten skremmende hvor mange som sliter, bare her i lille Re, forteller Torbjørn – men samtidig forteller han at flere veit om hva de driver med nå, og flere har fått opp øynene for problemet: – Det er stor giverglede fra det lokale næringslivet, og overalt får vi en klapp på skuldra og skryt om at det er helt fantastisk det vi gjør.

Blant de rundt tredve premiene som ble gitt for å loddes ut var det alt fra gavekort i butikker og på bilvask, til burgermåltid for hele familien, leker og treningsabonnement – og mye, mye mer.

– Vi blir godt tatt i mot overalt vi spør om hjelp og spons rundt om hos lokale bedrifter, og det mye takket være skriverier i lokalavisa – vi kan poste så mye vi orker på face og andre sosiale medier, men det er i lokalavisa det blir sett og lest.

Treffpunktet-gjengen kan love at det er en stor lettelse nå som de får en «bursdagsbuffer» å hente penger ifra, så det kan gjøres litt stas på bursdagsbarn i familiene som får matkasser.

Bakgrunn: – Se på alt det flotte vi får til å lodde ut!

NYTTIGE PREMIER: Kari Giil viser fram noe av det som ble lodda ut av gavekort og gratiskuponger – alt fra bilvask til burger til hele familien. Noen Re-bedrifter ga gaver verdt flere tusen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sjekk også: 250.000 kroner skal deles ut til Re-ungdom.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om Treffpunktet.