Re-russen samla inn 40.000 kroner til en livsviktig sak

TAR I ET SKIKKELIG TAK: Re-russen tar et krafttak for kreftsaken og har samla inn snart 40.000 kroner. Det er fortsatt mulig å gi. Foto: Privat.

Nå på vårparten aksjonerte Re-russen for Krafttak mot kreft, tradisjonen tro. De har samla inn nærmere 40.000 kroner, og det er fortsatt mulig å gi.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis!

Re-russen gikk rundt med bøsser og delte budskapet i sosiale medier, der det var mulig å gi både på gamle-måten og digitalt.

– Vi ønsker å bidra i samfunnet og vise at russ er ikke bare fyll og fanteri, som det kan virke som i media.

Stolt av Re-russen

Det forteller Andreas Grøttan til ReAvisa, stolt av årets innsats ved Re VGS. Når dette skrives er det blitt samla inn rett i underkant av 40.000 kroner av Re-russen.

Årets innsamlede midler går til forskning på å hindre spredning når det oppdages kreft. – Dette er en viktig sak, siden en av tre blir påvirka av kreft i løpet av livet.

Det er mye mer informasjon om aksjonen og formålet på nettsida krafttakmotkreft.no, forteller Andreas. Der informerer Kreftforeningen om at:

Kreftforeningens mål er å finansiere mer forskning på kreft og gi god omsorg til mennesker som rammes.

Ny forskning gir håp

Får du en kreftdiagnose i dag, er statistikken på din side: Tre av fire overlever kreft i Norge. Men med kreften følger frykten for det som er enda verre.

Det ene ordet ingen kreftpasienter eller deres pårørende vil høre: «Spredning». Men heldigvis overlever flere kreft, også med spredning.

Sjøl merkelappen «uhelbredelig» er ingen endelig beskjed.

Fortsatt mulig å gi

Det betyr bare at vi ikke har en behandling som kan ta knekken på akkurat din type kreft med spredning – akkurat nå. Men kanskje til sommeren? Eller om et år? Om ti år?

Gir du penger, gir du håp. Forskningen som gjøres i dag, kommer hele framtida til gode, heter det på Kreftforeningens nettside.

– Og det er fortsatt mulig å gi, helt fram til sommeren, minner Andreas om: Vipps 421044 er greia da.

Sjekk også: 250.000 kroner skal deles ut til Re-ungdom.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om Re VGS.

,