136.000 kroner ble samla inn i hasteaksjonen

GLAD GJENG! Frykten var stor for tørre kraner over lengre tid på barnehjemmet, men en hasteinnsamlingsaksjon organisert fra Norsk Nødhjelps hovedkontor langs Ramnesveien har skaffa barna vann igjen. Foto: Privat.

– Kollegaene våre i Kenya er utrolig letta og og ønsker at vi videreformidler takken til alle som har vært med i dugnaden.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis!

Den verste tørken på 40 år rammer Afrikas horn, nå som også den sjette regnsesongen ser ut til å utebli. Hjelpeorganisasjonene i Afrika, blant andre Norsk Nødhjelp med kontor langs Ramnesveien, frykter for situasjonen på den kanten av det afrikanske kontinentet.

– 214 barn på barnehjemmet vårt i Kenya er nå rammet av den ekstreme tørken som har herja det siste året. Brønnen på barnehjemmet har gått tom. Jeg er svært bekymra for disse sårbare barna nå, sa daglig leder Helene Mo Kaarby til ReAvisa i påska.

– Det haster!

KOKKEN JUBLER: Det ble kjapt finni vann, da ny brønnboring ble starta opp med midler samla inn i en hasteinnsamlingsaksjon i påsken 2023. Foto: Privat.

Barnehjemmet Napastaa-heimen driftes av norske støttespillere, fra hovedkontoret langs Ramnesveien. Norsk Nødhjelp oppretta en Spleis og ba alle som kan bidra om hjelp så raskt som mulig. Pengene som ble samla inn gikk til boring av ny brønn.

– Vi har vann!, er gladmeldinga fra prosjektkoordinator Sunniva Straand Rørvik nå. – Boring av ny brønn på barnehjemmet ble satt i gang bare tre dager etter at spleisen var avslutta – og nå renner vannet!

– Vi er overvelda og kjempetakknemlig for all støtte vi har fått. Nå kan endelig barna få reint drikkevann igjen, sier Helene.

Svært sårbar situasjon

Det ble spleisa et beløp på totalt 136.000 kroner fra mer 300 givere. – Å se at barna igjen kan få rent drikkevann er en enorm glede og lettelse! Tusen takk til alle dere som har bidratt for at vi kunne sette i gang så fort.

– Barna sto i en svært sårbar situasjon og vi frykta for liv og helse, særlig med hyppige utbrudd av kolera i området. Takket være rask respons, har barna nå fått tilgang til reint vann.

– Kollegaene våre i Kenya er utrolig letta og og ønsker at vi videreformidler takken til alle som har vært med i dugnaden.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis!

NORSK NØDHJELP: Sunniva Straand Rørvik, Helene Mo Kaarby, Charlotte Grette Osmundsen og Renate Heggernes Bjørnsund jobber for Norsk Nødhjelp fra hovedkontoret langs Ramnesveien. Foto: Privat.

Sjekk også: 250.000 kroner skal deles ut til Re-ungdom.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.
,