Må base inn til barnehagen: – Lurer på prioriteringa?

SNØRIK VELKOMST: Slik så det ut da barna skulle leveres i Revetal barnehage torsdag morgen 5. januar 2023. Foto: Privat.

– Blir littegranne trekt jeg, når det er klin strøkent måka utafor kommunehuset og kjøpesenteret som ikke har åpna engang, små gangveier er måka og allting… Også møter jeg dette, så unga blir kliss våte før vi kommer til døra.

Dobler budsjettet for å realisere gammel kampsak i Re.

Det skriver en ReAvisa-leser til lokalavisa tidlig torsdag morgen 5. januar 2023 – midt i snøværet. Det har lava ned den siste tida. Revetal barnehage så det ut som brøytemannskapene hadde glemt.

– Vi synes det er ganske dårlig brøyta her veldig ofte. Skulle vært spennende å visst prioriteringa, skriver ReAvisa-leseren – og lokalavisa er kjapt på saken:

– Alt skal tas

KLISS VÅTE: Torsdag morgen var det lite som tyda på at det var rydda snø ved Revetal barnehage. Foto: Privat.

På spørsmål om brøyting i barnehagene blir vi henvist til Øyvind Myhre, virksomhetsleder for Teknisk drift i Tønsberg kommune. Han kan oppklare det hele:

– Alt skal tas, men det er klart at det kommer mye snø om dagen, og vi klarer ikke å ta alt på en gang. Det er beklagelig at barnehagen ser ut som den er uteglemt.

Virksomhetslederen forteller at førsteprioritet er å holde veier og gangstier åpne. Sånn sett kommer barnehagene og andre kommunale eiendommer i andre rekke.

Strøkent

At det er strøkent utafor kontorene til de kommuneansatte på Revetal, må private aktører ta æren for: – Torvgata inn til Re-torvet og parkeringsplassene der er privat grunn, så der brøytes det ikke av kommunen, oppklarer virksomhetslederen.

Kommunen har ansvaret for de kommunale eiendommene og de kommunale veiene, i Revetal sentrum er det Regata, Revetalgata, Skoleveien, med mer.

For å gjøre forvirringa enda litt større, så kan det nevnes at Kåpeveien som går gjennom Revetal og videre til Undrumsdal, er fylkeskommunal vei.

Stor jobb

Med andre ord: Minst tre forskjellige instanser har ansvaret for snørydding på Revetal: Forskjellige private grunneiere, Tønsberg kommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune.

– I morra skal det komme like mye snø, ifølge meteorologene – da håper vi på forståelse og tålmodighet med oss, sier virksomhetsleder Øyvind Myhre.

– Jeg synes vi skal rette en stor takk til alle de som står på tidlig og seint, det har blitt mye jobb og lange dager for mannskapet vårt.

ReAvisa-året i bilder – se vår oppsummering av 2022:

Avisa kommer ikke lenger i postkassa – her finner du ReAvisa:

Les flere ReAvisa-saker om barnehager, skoler og utdanning.

Les mer om politikk, styre og stell.

Gøy på ski for barn i alle aldre.

,