FHI advarer mot en uvanlig hard influensa-sesong – Våle legekontor er klare med ekspress-vaksinering

POPULÆRT OPPLEGG: En av fire fastleger ved Våle legekontor Vibeke Stuestøl og helsesekretær Else Lill Opsahl Paulsen er klare for influensa-vaksinering for legekontorets pasienter. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Folkehelseinstituttet advarer – og Våle legekontor forbereder seg. Til stikk etter stikk etter stikk i løpet av en effektiv og hyggelig torsdagsettermiddag.

Les også: – Nyansettelsen vil fylle et stort behov i bygda.

Det er torsdag 3. november fra klokka 13.00 til 17.30 at pasienter i risikogruppa som har fastlege ved Våle legekontor kan møte for effektiv og hyggelig influensa-vaksinering, melder legekontoret i en epost til ReAvisa.

– Folk var så fornøyd med dette i korona-tida at vi viderefører det også nå i år, forteller Vibeke Stuestøl, en av fire fastleger ved Våle legekontor, og helsesekretær Else Lill Opsahl Paulsen.

Tredje året med massevaksinering i Våle

LAPP PÅ DØRA: En hel ettermiddag med vaksinering på Våle samfunnshus. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Dette blir nemlig det tredje året med slik massevaksinering foran influensa-sesongen på Våle samfunnshus. – Det starta opp som et korona-tiltak, så vi har gjort det slik begge de to foregående åra – og vi gjør det også i år.

– Spesielt godt mottatt blir det at folk kan komme litt utover ettermiddagen, det er det mange som setter pris på.

Men husk: Det er bare de som har fastlege her ved Våle legekontor som kan benytte seg av dette.

Ingen eller lite immunitet, spesielt blant barn

I ei pressemelding i dag torsdag 20. oktober forteller Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet om en bekymring: Det er to år siden sist Norge hadde en skikkelig influensasesong.

– Influensa har vært stort sett fraværende under pandemien på grunn av strenge smitteverntiltak, og befolkningens beskyttelse mot influensa er dermed lav.

– Noen barn har aldri hatt influensa og har dermed ingen eller lite immunitet, sier direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg.

Vaksine er det viktigste tiltaket

– Vi venter at virus som ikke har vært i omløp på flere år vil vende tilbake. Dette er virus som vi har lite beskyttelse mot, og det gjelder særlig små barn, sier FHI-direktøren.

Vaksine er det viktigste tiltaket for å unngå alvorlig sjukdom, understrekes det i pressemeldinga. Årets influensa-vaksine er nå sendt ut til alle landets kommuner.

Influensa-vaksine settes ved alle legekontor i Re, men ReAvisa veit ikke om andre legekontor som gjør det på samme måte som ved Våle legekontor.

VÅLE LEGEKONTOR: Fire fastleger holder til her. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Stolte over å klare å få til gode alternative løsninger på kort tid.

Fra arkivet: – Dette er bare helt tullete!

Sjekk også: – Takk for innsatsen!