Rockstream er i gang, og vi kan låve deg fantastisk festivalstemning – se bilder fra første festivaldag

SKIKKELIG TRIVELIG: Rockstream-comebacket etter to sommere korona-avlyst ble åpna av unge talenter fra Re – først i låven, så på hovedscenen på festivalområdet langs Kileveien vest for Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Alt fra vakre ballader til kølsvart blackmetall var først ut på festivalen, framført av unge talenter fra Re. Videre gjennom Rockstream-helga står band fra inn- og utland på scenen.

Sjekk også: – For ei strålende sommerhelg i Re!

Låven er åpen fra klokka 11.00 hver festivaldag, og den begynte første festivaldag torsdag å fylles med folk allerede ett par – tre timer før konsertstart.

Blant dem var gutta i Blodsmak, torsdagens headliner på hovedscenen.

Etablerte artister heier fram unge talenter

BLODSMAK: Første headliner, som kjørte et forrykende rockeshow på hovedscenen torsdag. Foto: Stian Ormestad.

Og Blodsmak-gutta ble værende gjennom hele konserten og høre på og applaudere og juble for alle de unge talentene på låvescenen, sammen med en fullsatt låve.

Publikum fant seg til rette i sofaer, stoler, på barkrakker, mange satt på gulvet, og andre sto rundt langs veggene i den supertrivelige musikklåven langs Kileveien.

De som opptrådte på låvescenen var Sofie S. Karlsson (12), Aurora Kalleberg (12), Ingrid Bøe Røste (11), Rea Rose Nasalo (12), Silje Theiste Gjersøe (13), Benedicte Brudvik (17), Maja Larssen Østlie (9), Simon Bryme (11), Hannah H. Hansen (15) og Håkon H. Hansen (17).

Tok pusten fra publikum

FØRSTE FESTIVAL: Mikkel Bergli (14) rocka pusten ut av Re. Foto: Stian Ormestad.

Røråstoppen-lærer Thor-Morten Hansen (46) sin innsats for unge talenter her i bygda gjennom åtte år er helt enorm. Barn og ungdom på scenen er blitt rutinerte, etter mange tidligere konserter på Revetal gamle stasjon.

Og ikke nok med at Rockstream-festivalen lar unge talenter fra egen bygd slippe til på låvescenen, det var også unge talenter fra Elverhøy Kulturhus først ut på hovedscenen:

Her imponerte Mikkel Bergli (14) stort med et helt vanvittig gitarspill på stadig mer intensiv og hardere rock. Det tok pusten fra publikum.

 Musikalsk fyrverkeri

MAGISK DUO: Mikkel Bergli (14) på gitar og Aurora Jonassen (16) på fiolin. Foto: Stian Ormestad.

Og sammen med Aurora Jonassen (16) på fiolin ble det et musikalsk fyrverkeri på scenen som bare må oppleves. Samspillet på scenen var helt fantastisk mellom de to unge talentene fra Re.

– Det var veldig gøy!, sier en entusiastisk gitargutt til ReAvisa – som forteller at dette var den aller første festivalen han har spilt på – men det blir helt sikkert ikke den siste. Allerede på lørdag skal han spille konsert igjen, under Revetaldagene.

Benedicte Brudvik (17) sang så vakkert og ektefølt, både på låvescenen og hovedscenen.

Endelig festival i Re igjen

TETT PROGRAM: Hele festivallanghelga lang skjer det noe både ute og inne på festivalområdet langs Kileveien vest for Revetal. Festivalsjef Svein Flåteteigen har Rockstream-festivalen på egen gård og låve her i Re. Foto: Stian Ormestad.

Publikum satt som spikra gjennom hele timen til Kulturhuset Elverhøy på hovedscenen, før bandene kom på rekke og rad gjennom hele torsdagskvelden, akkurat som de også vil gjøre nå i dag fredag og i morgen lørdag. Hele 30 band fra inn- og utland skal spille på tre scener over tre dager.

Rockstream-festivalen arrangeres langs Kileveien i Ramnes, ett par kilometer fra Revetal, fra og med torsdag 30. juni til og med lørdag 2. juli 2022.

Mer om festivalen finner du i denne saken.

Se flere bilder fra talentkonsertene på Rockstream 2022:

DOBBELKONSERT: Benedicte Brudvik (17) sang så vakkert og ektefølt, både på låvescenen og hovedscenen: – Det var kjempegøy å få synge på Rockstream – en helt ubeskrivelig følelse, forteller hun til ReAvisa etter dobbeltkonserten. Foto: Stian Ormestad.

HEADLINER TORSDAG: Blodsmak kjører et vanvittig rockeshow! Tidligere på dagen var de publikum på konserten til unge talenter fra Re. Foto: Stian Ormestad.

Alle foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Gleder oss til vår første festival!

Bakgrunn: Rockstream – endelig igjen!

Les mer om kultur og musikk i Re.