Åpen scene er tilbake – femten år etter oppstarten

….. OG PÅ HANDLEVOGN HAR VI….: Christian Borge på gitar og sang, Alexander Schjølberg på trommer, og Aasmund Klausen på handlevogn. Bildet er fra Åpen scene tilbake i 2010. Arkivfoto.

I morgen er det mandag og hverdag igjen – men helga er aldri langt unna. Spesielt ikke til uka. For da er det comeback for Åpen scene på onsdag, natt til himmelspretten.

Sjekk også: Stinn brakke på Kulturhuset Elverhøy.

Flere tar nok helga allerede onsdag denne uka, siden det er Kristi Himmelfartsdag på torsdag. En fin-fin anledning for langhelg, og uansett har de aller fleste fri på torsdag.

Da kan du starte langhelga på Restauranten og Åpen scene – som Audun Kalleberg fra Valleåsen blåser støvet av igjen, fem år siden sist.

Scenen er åpen igjen

HELT I OPPSTARTEN: Stephan Heidenstrøm starta opp Åpen scene på Revetal. Ganske kjapt tok Audun Kalleberg over stafettpinnen. Arkivfoto.

I tidligere tider var disse kulturkveldene en happening i bygda vår. De trakk musikere, performere, diktere, komikere med stand-up og alt mulig til Revetal, både fra egen bygd og fra byene rundt Re – og noen ganger enda lenger langveisfarende.

Du kan, akkurat som i gamledager, oppleve formidling fra proffe og amatører – her bidrar alle på alle nivåer med alle slags instrumenter og «instrumenter».

Scenen er. som navnet sier, «åpen». Men Åpen scene-general Audun Kalleberg får gjerne et hint i forkant for å kunne legge opp løpet for kvelden.

Hobbymusikere og Spellemann-vinnere

NÅR STATIVET SVIKTER: Må andre musikere trå te’ – her sørger Atle Sogn og Truls Gran for at Hallvard Holtung får spilt ferdig siste refreng. Arkivfoto.

Det ble mange artige bandkonstellasjoner opp igjennom alle åra med Åpen Scene, der hobbymusikere plutselig kunne jamme med Spellemann-vinnere. Og «instrumenter» var alt fra gitar og trommer til handlevogn.

Også denne gang vil det være et variert utvalg instrumenter på scenen og skikkelig proff lyd.

Men ei eventuell handlevogn må du nok hente i vognskuret sjøl.

Kan bli folksomt

SOSIALT: Åpen scene var en happening, en fast kveld i måneden gjennom ti år, her i Re. Arkivfoto.

Åpen scene starta opp for femten år siden, og scenen var åpen en torsdag hver måned i fem år, før det hele ble flytta til fredagene i fem nye år.

Totalt ti år med åpen scene javnt og trutt, før det var over og ut for fem år siden. Da var det kroken på døra – eller en pause, som vi nå veit – for en aldri så liten kulturinstitusjon i bygda vår.

Nå er kulturkvelden tilbake, og det ventes storinnrykk på Restauranten onsdag 25. mai 2022.

ÅPEN UTESCENE: Thomas Stange spiller opp på en festival-edition av Åpen scene, under Re minifestival. Arkivfoto.

STOR STEMNING: Et bilde fra de tidlige glansdagene til Åpen scene på Revetal med bra trøkk. Arkivfoto.

RYGGSOLO: Åpen scene-generalen sjøl, Audun Kalleberg, er ikke fremmed for å trekke i Ivrig-drakta og dra en fet solo på ryggen. Arkivfoto.

FOLKSOMT: Kanskje blir det akkurat som i gamledager, nå som Åpen scene er tilbake etter fem år brakk. Arkivfoto.

DET ER PÅ REVETAL DET SKAL SKJE! Harald Bjerkesti Løken på skjeer. Arkivfoto.

ÅPEN SCENE: Alle som vil kan bidra, solo eller sammen med andre, alle slags uttrykk – scenen er kort og godt åpen igjen onsdag 25. mai 2022. Arkivfoto.

EIENDOMSMEGLER – OG ROCKER: Truls Bøhle, mangeårig mestselgende DNB-megler i landet, fyrer løs på Åpen scene tilbake i 2013. Arkivfoto.

RIGGER SEG TE’: Handlevogn på scenen, for å få den rette rytmen. Arkivfoto.

STERK RYTMESEKSJON: I mangel på vaskebrett? Arkivfoto.

KOSÆR SÆ GLØGG: En juleversjon av Åpen scene for rundt ti år siden. Arkivfoto.

STAND-UP: Sang, musikk, dikt, humor – alt kan den åpne scenen på Restauranten fylles med. Arkivfoto.

LYDFOLK: Ett par glade musikere hjelper gjerne til bak knotter og spaker på lydutstyret. Vegard Sogn og Kristian Flåten er på plass for å skru lyd. Arkivfoto.

LUKKET SCENE: Under Revårock-festivalen i Fon har det vært et Åpen scene-innslag med mange av folka som spilte hver torsdag på Revetal – men der ble det kalt Lukket scene. Arkivfoto.

JAMMER: En stødig musikalsk gjeng med innslag fra flere forskjellige Re-band på scenen. Arkivfoto.

UTEN MAT OG DRIKKE: Duger Åpen scene-helter heller ikke. Arkivfoto.

Les mer om kultur i ReAvisa-arkivet.