Disse Ramnes-jentene tok finaleseieren i Slottsfjellcup: – I dag skal det feires videre!

VINNERLAGET: Lagbilde av Ramnes J2007 etter seieren i Semsbyhallen. Bak fra venstre trener Stian Lindholm Haavaldsen, kaptein Nora Syverstad Flaatten, Ingeborg Mender, Linnea Kalliainen, Sarah Michelle Strange-Bjørnes, Mia Berghan, Vilde Oline Brandsæter, Elvira Christiansen, trener Birgitte Ugulen. Foran fra venstre Erica Kristiane Gjelseth, Mathea Holm, Sara Kooyman Skauge, Nora Førsund, Frida Ugulen Nilssen, Benedicte Othilie Grønvold. Foto: Privat.

Ramnes J2007 vant en superspennende finale mot Flekkerøy IL i helgas Slottsfjellcup. Da ble det selvfølgelig stormende jubel og en feiring som ingen ende vil ta.

Bakgrunn: Alt klart for Slottsfjellcup – med ti Ramnes-lag i aksjon.

Se flere bilder fra Slottsfjellcup 2022 – oppdateres!

Sist helg var det endelig Slottsfjellcup igjen, etter to år med korona-avlysning. Ramnes IF er en av arrangørklubbene, og vi hadde også mange Re-lag med.

Ramnes J2007 spilte sine puljekamper i Slagenhallen og finalekamper i Semsbyhallen.

BANENS BESTE: Keeper Nora Førsund trekkes fram som banens beste. Foto: Privat.

– Stolt!

14- og 15-åringene tok seg helt til finale i B-sluttspillet, der det ble 12 – 10-seier over Flekkerøy IL. – Vi gjorde en fantastisk kamp!, oppsummerer en ekstatisk trener til ReAvisa:

– Dette er en jentegjeng som har hatt en sesong med mye utfordringer, tross dette har samtlige spillere jobba seg gjennom sesongen sammen som et lag og stått i stormen, forteller trener Stian Lindholm Haavaldsen.

– Og dette får vi betalt for nå! Vi har denne cupen spilt håndball som et lag, alle har støtta hverandre og vært der for hverandre når det har vært tøffe perioder.

– Det gjør et trenerhjerte stolt!

Drar i land seieren

Før finalen var det en spent stemning i garderoben. Jentene går ut på banen og spiller fjellstøtt, de står beinhardt i forsvar og slipper lite gjennom.

Ramnes er velsigna med en keeper som tar alt hun skal ta, pluss flere spektakulære redninger av knallgode skudd fra motstanderen. Så keeper Nora Førsund har vært en bauta og ble finalens Ramnes-spiller.

I angrep så kliner jentene til, og Ramnes får en kjempe start. Midt under kampen skjønner de kanskje at det er mulig å ta hjem gullet – da kommer nervene og ting blir litt rotete.

Men Ramnes J2007 får dratt i land seieren.

Ingen blåmandag i dag

– Etter en strålende seier i finalen så har vi en gjeng med jenter som er ekstremt glade og lykkelige. Det er en utrolig stolt gjeng som hopper i ring og jubler.

– Alle klemmer hverandre og opplever den deilige seiersrusen!, oppsummerer trener Stian Lindholm Haavaldsen.

Kaptein Nora S. Flaatten kunne heve den store pokalen til himmels. Og det ble en ekstra tur opp i lufta, på lagvenninnes skuldre, på keeper og kampens beste Nora Førsund.

I dag er det ingen blåmandag for de blåkjedde Ramnes-jentene – som spilte i røde bortedrakter i finalekampen: De skal på bowling og feire enda mer, vel fortjent:

– Da slipper vi håret løs og skal kose vårs gløgg!

Mange gode Re-prestasjoner

Det var som vanlig mange gode Ramnes håndball-prestasjoner gjennom hele helga, som for eksempel Ramnes J2006 som tok seg helt til bronsefinale – som de vant.

Ramnes J2008, som ReAvisa fulgte litt ekstra siden de hadde alle sine kamper på hjemmebane i Revetalhallen og Ramneshallen, tapte åttendelsfinale i A-sluttspillet med minste mulige margin – ett eneste mål skilte i nok en thriller i Ramneshallen.

Slottsfjellcup er en av landets største innendørs håndballturneringer for aldersbestemte lag i aldersklassene 9 – 16 år. I tillegg ble det arrangert en miniturnering i Vålehallen for 7- og 8-åringene.​

Cupen starta opp i 1991 og arrangeres av Ramnes IF, Sem IF og Teie HK.

Årets dato var helga 22. – 24. april 2022.

KAPTEIN: Nora S. Flaatten med førstepremien fra Slottsfjellcup 2022. Foto: Privat.

Dette er Ramnes J2007-laget:

Ingeborg Christiane Mender
Sara Kooyman Skauge
Nora Syverstad Flaatten
Nora Førsund
Frida Ugulen Nilssen
Linnea Kalliainen
Mia Berghan
Sara Elvira Christiansen
Erica Kristiane Gjelseth
Vilde Oline Brandsæter
Mina Lie
Sarah Micelle Strange-Bjørnes
Benedicte Othilie Grønvold
Stian Lindholm Haavaldsen og Birgitte Ugulen, trenere

Nora (13) dagens helt – se den spektakulære scoringa:

Dette er Ramnes-lagene som er med:

Ramnes har med lag i miniturneringen for 7- og 8-åringer
To lag for jenter født i 2009
Ett jente- og ett guttelag for de som er født i 2006
Ett jentelag for de som er født i 2007
Ett jentelag for de som er født i 2008
Ett guttelag for de som er født i 2010
Ett jentelag for de som er født i 2011
Ett jentelag for de som er født i 2012

STOR DUGNADSINNSATS: «Halve Re er med» når det arrangeres Slottsfjellcup. Aleksander Øren og Fredrik Lie holder orden på sakene i Revetalhallen. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra Slottsfjellcup 2022 – oppdateres!

Mimre? Se bilder fra forrige Slottsfjellcup.

Les også: Historisk ungdomssatsing.

Les om håndball i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.