Jeanette og Norge skyter straks gullfinale

DIREKTESENDT GULLKAMP: TV-kameraene zoomer inn på Re-jenta. Gullfinalen i lagkonkurransen sendes direkte på TV2 Sport fra cirka klokka 16.00, i dag søndag 27. mars 2022. Foto: Stian Ormestad.

Nå smeller det med gullfinale i EM på norsk jord. Jeanette Hegg Duestad og de andre norske jentene har skutt strålende – nå står gullkampen mot Polen.

Sjekk: Fra skytebanen på Krakken til en av verdens beste.

Se bilder fra EM i Vikingskipet – oppdateres!

EM arrangeres i Vikingskipet på Hamar, og de norske jentene med Re-jenta Jeanette Hegg Duestad (23) i spissen skal nå kjempe om gull i siste øvelse for mesterskapet.

Det hele kan følges på direkte fra cirka klokka 16.00 på TV2 Sport, i dag søndag 27. mars 2022.

Gullfinale på hjemmebane

SUPERSPENT MAMMA: Med flagg, kubjelle, pute og pels – og godt humør – er skyttermamma Ellen Hegg klar for å heie fram Jeanette i gullfinalen. Flere har tatt turen oppover til Hamar for å heie. Foto: Stian Ormestad.

EM starta fredag for Jeanette med individuell konkurranse, med en fjerdeplass i finalen. Så ble det akkurat ikke finale i mix-team på lørdag, hun og lagkompis Jon-Herman Hegg var ørsmå 0,3 poeng fra finale.

Men i dag, på Europamesterskapets siste dag, er Jeanette og de andre norske jentene i gullfinale på lagkonkurransen – på hjemmebane. 

Det norske laget består av foruten Jeanette Hegg Duestad også Katrine Lund og Milda Marina Haugen.

Sikra sølv eller gull

SIKTER SEG INN PÅ GULL: Jeanette Hegg Duestad (23) fra Re. Foto: Stian Ormestad.

Det norske laget ble nummer to i første kvalifisering, med 941,9 poeng. Jeanette ble best av de norske jentene med 316,0. Polen vinner den første kvalifiseringa med 942,4 poeng.

I andre kvalifisering er Katrine best av de norske med 2×105,4 på seriene, og ender med 210,8 poeng. Jeanette avslutter med en fantastisk 106-serie, og ender på 210,5 poeng.

– Etter fantastisk skyting vinner de 2. kvalifisering, og er sikra gull eller sølv!, rapporterer Norges skytterforbund.

Sak oppdatert: Det ble sølv til Norge etter en fantastisk nervepirrende finale.

Lokalavisa har tatt turen til EM på norsk jord, flere bilder av Re-jenta i EM på hjemmebane ser du her.

Sjekk når Jeanette skal konkurrere på norsk jord:

  • Fredag 25. mars er det individuell konkurranse, med innledende skyting fra klokka 10.15 og finale cirka klokka 13.00. Jeanette Hegg Duestad framheves som den største norske favoritten etter fjerdeplassen i Toyko-OL, der Re-jenta satte ny olympiske rekord i kvalifiseringa med 632,9 poeng.
  • Lørdag 26. mars er det mix-konkurranse, med innledende skyting fra klokka 10.00 og finale cirka klokka 14.00. Lagene består av en skytter av hvert kjønn, og hver nasjon kan stille med to lag. Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg vant denne øvelsen i verdenscupen i Kairo tidligere i måneden.
  • Søndag 27. mars er det lagkonkurranse, med innledende skyting fra klokka 12.30 og finale cirka klokka 16.00. Det er tre skyttere av samme kjønn på hvert lag, og hver nasjon kan stille med ett lag.

Finalene under EM vil bli streama og sendt på TV2 Play og TV2 Sport 1.

Les mer om Jeanette Hegg Duestad i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.