«Love from Norway»

VARME TANKER: Mange av gavene som var samla inn her i Re, kom med hilsener fra de som har gitt. Foto: Privat.

I aksjonsuka var det spesielt en ting som gikk igjen: En grenseløs takknemlighet for å få lov til å hjelpe. I dag er det demonstrasjon i mot krigen og til støtte for Ukraina.

Bakgrunn: – Ukraina trenger vår hjelp!

Flere lass med nødhjelp til ukrainske flyktninger har gått fra Olgars til hjelpeorganisasjonen Coolture i Norge, som igjen har avtale med ukrainske hjelpeorganisasjoner som nå er basert i grenseområdene på Polen-sida av grensa.

Hele Re har trådd til og gitt det som trengs, og Olgars-gjengen på aksjonsbasen på Brår har tatt i mot, sortert og pakka. Og de har oppdatert lista over det som trengs underveis, så alt kommer til nytte.

Hele bygda trår til

SMÅ HJELPERE: 5. klassingene ved Røråstoppen skole gikk rundt i nabolaget og spurte familie og venner om de har noe å avse til hjelpeaksjonen for Ukraina. Onsdag leverte de alt sammen til Olgars. Foto: Stian Ormestad.

Det ble felt noen gledestårer da en rørende lang rekke Røråstoppen-elever kom gående med mange flotte bidrag til hjelpeaksjonen midt i aksjonsuka. Og Olgars-gjengen kan fortelle om mange flere rørende møter med folk.

Som er takknemlig for å kunne hjelpe. Noen av hilsene har Olgars-gjengen fått lov til å ta bilde av og dele med ReAvisa-leserne, tre av dem ser du i bildet øverst i saken.

Det har også blitt bakt boller og kaker til Olgars-gjengen som virkelig har stått på, ei kake var forma som et stort hjerte.

– Stopp krigen – vi står sammen for Ukraina!

Nå er aksjonsuka avslutta og det vurderes fortløpende om det blir en ny aksjonsuke over liknende lest. Det blir i så fall på oppdrag av hjelpeorganisasjonene som sørger for at alt kommer til nytte der det trengs.

I dag, lørdag 5. mars, er det mange som reiser fra Re til Tønsberg for å vise sin motstand mot krigen og støtte til Ukraina. En stor tverrpolitisk markering starter klokka 13.00 på Farmandstorvet i by’n.

Appeller blir holdt av blant annet reingene Daniel Ims, leder i Tønsberg Arbeiderparti, og Ole Marcus Mærøe, kommunestyrepresentant for Rødt i Tønsberg.

Her kan du lese flere saker om hjelpeaksjonen i Re:

– Alle vi besøkte ville hjelpe. Alle ga noe, og noen ga veldig mye. Og noen ga veldig, veldig, VELDIG mye!

Her lastes første lass med Ukraina-hjelp fra Re.

– Overveldet over det store engasjementet.

– Ukraina trenger vår hjelp!

STORT ENGASJEMENT – STORT BIDRAG TIL HJELPEARBEIDET: Her lastes første levering av etter hvert mange: Stapp full varebil og like stapp full henger. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om frivilligheten i Re.