– Overveldet over det store engasjementet i Re

STOR GIVERGLEDE: Her ser vi fire av de ti som første aksjonsdag er i full gang med å ta i mot, organisere og systematisere alle bidragene fra Re til Ukraina. Aksjonen varer hele denne uka. Foto: Privat.

– Vi tar i mot, organiserer og pakker, og har hele Olgars-gjengen i sving.

Bakgrunn: – Ukraina trenger vår hjelp!

ReAvisa skreiv i går om hjelpeaksjonen for Ukraina i Re, som starta fra og med i dag, mandag 28. februar 2022.

Aksjonen varer hele denne uka, til og med fredag 4. mars 2022, og basen er Olgars på Brår.

– Overveldet!

– Da er vi i gang! Bare ett par timer inn i innsamlingen er vi overveldet over bidragene vi har fått inn, forteller Carina Musk-Andersen til ReAvisa.

– Det viser at folk leverer både ting og gode tanker til det ukrainske folk.

I denne saken fra i går finner du lista over alt det som trengs.

Trenger fortsatt mer av alt

Mye har kommet inn allerede, men det trengs fortsatt mye: – Vi mangler og trenger mest alt av førstehjelpsutstyr, antiback, hansker, og så videre, forteller Carina.

Hunde- og kattemat trengs også, men der veit vi at ReAvisa-innlegget er blitt delt i Facebook-grupper for kjeledyreiere i Re, så dette er også på vei til å løse seg.

I tillegg er alt fra batterier, fyrstikker og lightere, hårbørste, soveposer, powerbank, regntøy, ryggsekk, ullklær – spesielt til barn -, noen andre ting som trengs.

Bidrag fra privatpersoner og næringslivet

– Vi har fått inn masse av ting på lista, men trenger fortsatt mer av alt. Vi har kjøpt inn pappesker, men går snart tom for dette.

– Vi håper også at bedrifter kan bidra med det de kan avse, oppfordrer Carina. Første aksjonsdag er de ti gode hjelpere som er i sving, og de har som du skjønner mer enn nok å finne på.

Og sånn må det veldig gjerne fortsette resten av aksjonsuka, også. De er på plass og klare for å ta i mot all hjelp de kan sende østover, hver dag fra klokka 10.00 til 15.00.

GIVERGLEDE OG GODE TANKER: Oppslutningen om hjelpeaksjonen for Ukraina med base på Brår er stor. – Det viser at folk leverer både ting og gode tanker til det ukrainske folk, sier aksjonsleder Carina Musk-Andersen til ReAvisa. Foto: Privat.

Les også: – Det blir dårlig med varme – og dårlig samvittighet.

Les mer om frivilligheten i Re.