– Det blir dårlig med varme – og dårlig samvittighet

VEDLAGER: Denne veden er salgsklar først før neste vinter. Men en vedtjuv har stikki av med 27 sekker av ved på lager utafor Olgars på Brår. Foto: Privat.

Nesten en hel pall med vedsekker har blitt rappa, men tjuven vil få seg en overraskelse når det skal fyres opp. For denne veden var langt ifra klar for salg.

Sjekk også: RAK feirer 30 år med arbeidsglede og livskvalitet.

– Det er kaldt, svært kaldt i perioder, og strømmen er dyr, meget dyr! Om dette er årsaken til at noen har vært og forsynt seg av ved hos oss på Olgars, vites ikke. Men en ting er helt sikkert, de har «glemt» å betale!

Det skriver Ronny Våge, arbeidsleder på Olgars-butikken til Revetal arbeid og kompetanse (RAK) på Brår, i en oppgitt epost til lokalavisa.

«Slemme-lista»

GJENGLEMT: Tjuven har mista ei tang, mens han holdt på å rappe ved fra Olgars. Vedkommende glemte både tanga si og «glemte» å betale. Foto: Privat.

– Vi kom på jobb og til vår store overraskelse ser vi at over natta har noen forsynt seg av ved. Nesten en hel pall med 40-literssekker var borte, forteller Ronny til ReAvisa. Det har skjedd en gang i løpet av den siste uka nå før jul.

– 27 sekker ved til den nette sum av 1.350 kroner. Dette er ved, som arbeidstakerne ved RAK produserer året gjennom, med stolthet.

– Vi får håpe ikke nissen får vite noe om dette, da kommer vedkommende på «slemme-lista».

Ikke nisse ned pipa, men brann i pipa?

Dette er ved som nylig er hogd og som ikke er klart for salg før neste høst. Veden lå til lagring og tørk, den er rå og neppe enkel å få fyr på.

– Vi råder tjuven å legge den til tørk, før bruk. Temperaturen i ovnen blir lav og det vil danne seg bek i pipa, i verste fall vil dette ende med pipebrann.

– Da kommer i hvert fall ikke nissen seg ned pipa, og det blir bare køl i strømpa.

Tjuven mista redskap

RAK-gjengen kommer ikke til å anmelde dette til politiet, men håper den uærlige vedtjuven har så dårlig samvittighet at vedkommende kommer tilbake med tjuvgodset:

– Og om du som var her skulle lese dette; du glemte tanga di av merket MD. Vi har tatt vare på den, og den kan hentes hos oss når du måtte ønske det, oppfordrer Ronny.

– Vi ønsker tjuven, og alle de andre ærlige og trofaste kundene våre, en riktig god jul og et godt nyttår, hilser Ronny på vegne av RAK-gjengen via ReAvisa.

Les også: – Vi blir vel litt overraska over hvor stort behovet er – spesielt at flere småbarnsfamilier sliter skikkelig.

Alle ønskelappene forsvant: – Tusen, tusen takk!

Les mer om Olgars.

,