Alle ønskelappene forsvant: – Tusen, tusen takk!

Da det gjensto en dag av årets julegaveinnsamling, hang det bare fire lapper igjen på treet – men også de forsvant og ble til en kjærkommen julegave til de som ellers ville risikere å få lite eller ingenting til jul.

JULEGAVEINNSAMLING: Ønskelapper henger på juletreet i 2. etasje på Re-torvet, der folk kan plukke de med seg og kjøpe det som står på ønskelappen. Her var det bare fire igjen, dagen før årets julegaveinnsamling ble avslutta – de forsvant, også de fire siste ønskelappene av totalt over 200. Foto: Privat.

Les også: Etterlyser flere frivillige – til så mangt.

Julegaveinnsamlingen ble suksess, i år igjen. Alle lappene ble tatt, forteller Jennifer Tinnion-Varholm til ReAvisa.

Hun har ansvaret for Re Røde Kors sin julegaveinnsamling, som ble gjennomført for 11. året på rad i år.

Flere familier får hjelp

Nå er gavene vel framme hos barna i Re-familiene som mottar denne håndsrekningen i juletida.

– Vi hadde i år over 200 lapper på treet, og alle ble plukket ned av både innenbys og utenbys besøkende til Re-torvet. Randi og Mona fra kommunen har pakka og delt ut alle gavene, forteller Jennifer til ReAvisa.

Det har vært en økning i antall familier som har fått hjelp i år. Randi Vermelid forteller at hun som ungdomskoordinator, sammen med Re helsestasjon og barnevernet, har delt ut julegaver til 62 Re-familier.

– Så mange flotte gaver!

– Alle gavene blir sjekka av Re Røde Kors, så vi ser hvor flotte gaver som gis bort. Vi vil si tusen, tusen takk til alle som bidrar til at dette kan gjennomføres, hilser Jennifer via ReAvisa.

Også staben på barneklesbutikken Stor og liten må takkes, de har som vanlig tatt i mot gaver i sin åpningstid, utenom fredagene Re Røde Kors har stått på stand for å ta i mot gaver.

– Tilbakemeldingene fra de flotte jentene på Stor og Liten har vært fantastiske. Alle som har levert gaver har vært positive og gavene er superfine.

Les også: – Vi blir vel litt overraska over hvor stort behovet er – spesielt at flere småbarnsfamilier sliter skikkelig.

EN FLOTT RE-TRADISJON: Første året med julegaveinnsamling var før jul i 2011, dette året var det 11. på rad. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Les mer om Re Røde Kors sin julegaveinnsamling.

Les mer om frivillighet i Re.

Les mer om Re Røde Kors.

,