I dag er det pølsefest på Solerød!

EN OVERRASKELSE FOR RESTEN AV SKOLEN: Mina (12), Pernille (12), Jesper (10) og Ingvild (11) i elevrådet er superklare for pølsefest. De og Odny på SFO lot det være en overraskelse for resten av skolen. Foto: Stian Ormestad. Foto: Stian Ormestad.

– Vi spiser ikke pølse sånn hver dag, akkurat. Hvert fall ikke så ofte på skolen!

Les også: – La det bli bra – for alle!

I dag, fredag 26. november 2021, er det pølsefest på Solerød skole, etter at Odny Barth på SFO søkte Re-torvet og ReAvisa om gratis pølser og alt som trengs til en stor pølsefest:

«Vi på Solerød SFO ønsker pølsefest for hele Solerød, dette hadde vært veldig overraskelse for alle. Hilsen Odny på Solerød», lød den korte og konkrete søknaden.

Superklare

Og sånn ble det. Det jubler Mina (12), Pernille (12), Jesper (10) og Ingvild (11) i elevrådet for, superklare for pølsefest på skolen sin.

– Vi spiser ikke pølse sånn hver dag, akkurat. Hvert fall ikke så ofte på skolen! Men når vi er på turer og er i gapahuken og sånt, da griller vi pølser, og det er superkoselig!

– Pølse er litt fest, konkluderer elevene i prat med ReAvisa.

Mye å feire

Det passer fint å feire Solerød skole, for det er mer enn nok å feire. Blant annet innsatsen i høstens TV-aksjon, der Solerød skoles digitale bøsse samla inn klart mest penger i hele nye Tønsberg kommune – hele 13.000 kroner!

– Alt er bra med Solerød, mener elevene: – De beste lærerne, beste Odny på SFO, fin skole og fint ute her. Og vi kan gå over veien til Dalheim, der vi har gym og kan være ute og sånn.

– Også har vi turneringer i storefri, etter mat – der alle klassene er med. Vi har kanonball, innebandy – masse forskjellig, forteller Ingvill.

Trivselspris

– Og tenk, da er det elevrådet som står for alt, ingen voksne er med på å arrangere disse turneringene, skryter SFO-Odny av det driftige elevrådet.

– Også har vi en trivselspris, som vi deler ut, og premien er en tegning som noen på skolen har tegna, og det kan bli bamsefest, for eksempel.

Da blir det delt ut SMART-kort med gode egenskaper og elevene feirer hverandre. I dag feires det med pølser.

Sjekk også: Denne skolen samla inn klart mest i sin digitale bøsse.

NAM-NAM: Ikke hverdagskost, med pølsefest på skolen. Men i dag blir det pølsefest for alle elever på Solerød skole i Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Den viktige «etter korona-dugnaden».

Les mer om barnehage, skole og utdanning.

,