Julemarked både her og der, julegrantenning i så å si alle kriker og kroker av Re – og fest på stasjon!

JULEGRANTENNING: På Revetal og i Våle, Vivestad og Undrumsdal – og torsdag kveld tjuvstarter Hjerpetjønn velforening med julegrantenning på vellet. Foto: Stian Ormestad.

Til helga blir det julemarked både i Vika og i Vivestad. Julegrana skal tennes i så å si alle sogn. Og på Revetal gamle stasjon blir det Smokey Sound.

Les også: Deler ut godt over 60.000 kroner – og legger ned.

Det lakker og lir, og ReAvisa gjør unna siste innspurt av juleavisa – tips lokalavisa om det som skjer fram mot jul og i jula her.

Innimellom siste juleavis-innspurt gir vi deg gjerne noen gode tips for hva du kan finne på denne første helga i advent:

Julemarked på Vikalåven

JULEMARKED: Lørdag 27. november blir det julemarked på Vikalåven. Foto: Håkon Westby.

Det blir julemarked på Vikalåven hos Vika landhandel lørdag 27. november 2021, med salgsboder med julekaker, brød, kranser, kornband, keramikk, strikkevarer, vesker, med mye mer.

Det blir også salg av grøt, gløgg og pepperkaker, forteller landhandler Wenche Weum Bue. Åpningstida er fra klokka 12.00 til 16.00.

Du finner Vika landhandel på Svinevoll, rett etter du har tatt av på Hvitsteinveien til Fon fra Bispeveien.

Julemarked i Vivestad

– LEGG HELGEMIDDAGEN TIL VIVESTAD: Den berømte og berykta juletallerken serves tradisjonen tro på Vivestad julemarked – i tillegg til julelandsby og mattelt utendørs. Foto: Stian Ormestad.

Det blir dobbelt markedscomeback i Vivestad, der det etter ei lang tid med mange avlysninger blir både høstmarked og julemarked i ett til helga:

Dugnadsgjengen slår så til de grader på stortromma, forteller julemarkedskomiteen ved Corine Dahl til ReAvisa. Det blir marked inne og ute – der det blir en liten julelandsby.

Det er tydelig at markedsbygda lengter etter å arrangere marked igjen, så det går på høygir i Vivestad om dagen. Både inne og ute er det fylt opp med utstillere.

Det er gratis inngang og parkering. Åpningstida er fra klokka 11.00 til 17.00 lørdag 27. og søndag 28. november. Alt overskudd fra julemarkedet går til drift og vedlikehold av bygdehuset Sagatun.

Åpen julegård på Ramnes søndre

JULESTEMNING PÅ RAMNES SØNDRE: Åpen julegård på Ramnes søndre, rett ved Ramnes kirke. Foto: Stian Ormestad.

Til helga blir det åpen julegård på Ramnes søndre, søndag fra klokka 12.00 til 16.00. Da stiller 4H opp sammen med skaperne av Den store Vaffelboka, – vi byr på gode setervafler til besøkende, informerer de til ReAvisa.

Vertskap og gjester lover også skikkelig julestemning, og det bli mulighet for å høre historie om fjøsnissen, – kanskje ser vi spor etter gårdens egen fjøsnisse.

Det vil også være fritt fram å kose med alle dyra, og det blir juleverksted. Lokale kunstnere kommer og du kan handle både på stands og i gårdsbutikken.

Julegrantenning i Revetalparken

JULEGRANTENNING I VÅLE: Juletreet utafor Våle samfunnshus skal også tennes førstkommende helg, til toner fra Glagjengen. Her fra et tidligere år med julegrantenning, med bittelitt snø å leke i. Foto: Stian Ormestad.

I forbindelse med høst- og julemarkedet i Vivestad blir det også julegrantenning på Sagatun lørdag klokka 16.00.

Det blir også julegrantenning i Revetalparken, det skjer søndag klokka 17.00. Det er Ramnes og Røråstoppen skolekorps som arrangerer, med salg av fakler i skolegården på Revetal ungdomsskole fra klokka 16.10. Så går fakkeltoget fra skolen til parken.

– Ta gjerne på nisseklær eller nisselue, oppfordrer Sabine Ehrig, styremedlem skolekorpset. Ramnes og Røråstoppen skolekorps og Blågjengen vil spille til sang og gang rundt juletreet.

Det blir også salg av varm saft og kaker, i regi av og til inntekt for skolekorpset.

Julegrantenning både her og der

TELLER OPP: Ramnes og Røråstoppen skolekorps og Blågjengen spiller til sang og gang rundt juletreet i Revetalparken. Foto: Stian Ormestad.

Julegrana skal også tennes ved samfunnshuset i Våle førstkommende søndag klokka 16.00. Det er Våle ungdomslag og Gla’gjengen som inviterer til julegrantenning og allsang.

Også julegrana i Undrumsdal skal tennes. Det blir kafé på Dalheim med salg av gløgg, kaffe og kaker. Gratis pepperkaker og saft til barna. Nissen kommer!

Arrangører er Djerv 4H, Solerød Jubateater, Undris, IF Hauk, Undrumsdal menighet og Undrumsdal bygdekvinnelag. Tenning blir klokka 16.00 søndag.

Hjerpetjønn velforening tjuvstarter helga med julegrantenning torsdag klokka 17.30, med julegrøt ved bålet, gang rundt juletreet, og kanskje kommer nissen.

Julebordsesongen er godt i gang

Julebordsesongen er godt i gang på Revetal med juleshow fredag og lørdag på Restauranten – også denne helga.

Her kan du lese om premieren forrige helg. Juleshowet går enda ett par helger fram mot jul – med mulighet for ekstraforestillinger.

Det er også hjemmekamp for Ramnes-jentene i 3. divisjon i Ramneshallen søndag 28. november klokka 17.30, der de tar i mot Hønefoss.

Brenner du inne med tips om noe som skjer i Re? Tips lokalavisa!

Les også: – La det bli bra – for alle!

JULESHOW: Harald Bjerkesti Løken og Tommy Anderson shower hver helg fram til jul på Restauranten. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Når gammal moro blir for drøyt – eller…?

Les mer om kultur og musikk i Re.

, ,