– Dette er en stor gave!

STERK OG STØDIG: – Fantastisk å få med seg denne treninga. Trenerne er morsomme og inspirerende og flinke til å rose, forteller Anne Lise Frenger. Foto: Håkon Westby.

Etter halvannet år med treningsstopp på helsehuset, er endelig Sterk og stødig-gjengen godt i gang igjen. I dag samles de som vanlig til ei treningsøkt, hver onsdag formiddag.

Les også: Den viktige «etter korona-dugnaden».

Nå teller Sterk og stødig-gjengen på knappene på om de kan opprette enda ei treningsgruppe. De er drøyt tjue stykker hver onsdag per i dag.

Tilbudet er populært – og viktig. Både som trim for eldre, men også som en sosial møteplass i bygda vår.

Stortrives som sterk og stødig

STERK OG STØDIG-GJENGEN: Denne treningsgruppa som består av 20 – 25 sprekinger treffes til trening på Re helsehus hver onsdag formiddag. Foran til venstre sitter instruktørene Torunn Fadum Døvik og John Rognstad. Foto: Håkon Westby.

Skulle det være noen som kan tenke seg å være instruktører, så ta kontakt med kommunens fysioterapeut Linn Siri Dahl på telefon 468 05 900.

– Så sender vi dem på kurs, slik at vi kanskje kan ha to grupper i framtida, forteller dagens instruktører Torunn Fadum Døvik (61) og John Rognstad (75).

MIDT I BLINKEN! – Den treninga her er midt i blinken for meg, sier Laila Gran. Foto: Håkon Westby.

De stortrives med sin sterke og stødige gjeng.

– Fint å være i gang igjen

I september var ReAvisa innom ei av de aller første treningene etter korona: – Fint å være i gang igjen, mener både instruktører og deltakere:

– Den treninga her er midt i blinken for meg, sier Laila Gran til ReAvisa. – Fantastisk å få med seg denne treninga. Trenerne er morsomme og inspirerende og flinke til å rose, forteller Anne Lise Frenger.

De er veldig fornøyd med opplegget; – en stor gave!

Forhindrer sjukdom og ulykker

Instruktørene Torunn John forteller at treninga har fire bolker: Bevegelse, kondis, styrke og balanse. Dette opplegget sparer kommunen for masse penger, helt klart.

For dette er viktige øvelser og styrker som kan forhindre sjukdom og ulykker. Noen av deltakerne er godt over 90 år.

Er det noen som vil henge med, så ta kontakt med kommunens fysioterapeut Linn Siri Dahl på telefon 468 05 900.

BLIR GJERNE FLERE: Gjerne flere deltakere, og flere instruktører – så kanskje kan tilbudet utvides til flere grupper. Dagens instruktører John og Torunn stortrives som Sterk og stødig-instruktører. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Les hele saken i ReAvisa på papir oktober 2021.

Leder: – La det bli bra – for alle!

,