Veit du om noen som sitter mye aleine? Da kan denne hjelpe!

VIL FOREBYGGE ENSOMHET: Leder i Fon sanitetsforening Renathe Fekene (33) har en god nyhet å dele med alle over 70 år i Re. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Fon sanitetsforeningen har fem digitale skjermer de ønsker å låne ut til noen som trenger en liten glede i hverdagen. Fristen for å fremme sin interesse, er førstkommende fredag.

Les også: Den viktige «etter korona-dugnaden».

Renathe Fekene (33), leder i Fon sanitetsforening, forteller at skjermene kan hjelpe til å holde kontakt med familie og venner.

Dette skjer via en app der alle som prater sammen kan legge inn bilder og video som vil gå på rundgang på skjermen. Det vil også være mulig å ringe med den.

Enkel å bruke

Skjermen er rett og slett enkel å bruke, med en knapp for å sku av og på og ringe. Det skal være en måte for eldre å føle seg sosiale igjen, forteller Renathe til ReAvisa.

Fon sanitetsforening har søkt og fått innvilga 40.000 kroner fra statsforvalteren til et prosjekt som skal motvirke ensomhet hos eldre.

For å kunne motta en slik dings må du oppfylle noen kriterier:

– Ta kontakt!

– Minst 70 år, bo i gamle Re kommune, ha internett og et nettverk rundt deg som er interessert i å ta den i bruk, forteller Renathe.

– Høres dette interessant ut kan du ta kontakt på epost fonsanitetsforening@outlook.com innen 22. oktober.

Les mer om utdeling og sanitetsforening i ReAvisa på papir.

VIL FOREBYGGE ENSOMHET: Torild Sanni (69), Renathe Fekene (33) og Anne Karin Vike (78) tar i mot søknader fram til og med førstkommende fredag 22. oktober 2021. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Les hele saken i ReAvisa på papir oktober 2021.

Leder: – La det bli bra – for alle!