Rett før midnatt: – Nå bør det være ganske sikkert

STORTINGSREPRESENTANT FRA RE: Morten Stordalen (FrP) er eneste reing på tinget. Og sånn fortsetter det etter at stemmene er telt opp i årets stortingsvalg. Her på stand i valgkampen, hjemme i Re. Foto: Stian Ormestad.

Reingen Morten Stordalen fortsetter på tinget, det tør han satse på ett par minutter før midnatt i valgnatta. Hvem han får med seg på Vestfoldbenken begynner også å se mer sikkert ut.

Les mer om valget i ReAvisa på papir september 2021.

– Nå bør det være ganske sikkert. FrP ser ut til å gjøre et greit valg ut fra at partiet har liggi på mellom 9 – 10,5 prosent siste halvannet år, sier Morten Stordalen (FrP) til ReAvisa.

– Jeg er derfor tilfreds med det resultatet det nå ligger an til. I Vestfold er vi foreløpig på et resultat over landsgjennomsnittet, ikke minst gjør vi det veldig bra i gamle Re. Der ligger vi langt over.

Takker for tilliten

– Hva tenker du om fire nye år, nå som du ser det som ganske sikkert?

– Takker for tilliten velgerne har vist FrP og meg i Vestfold. Jeg skal gjøre det jeg kan for både Vestfold og landet, sier Morten til lokalavisa.

Morten berger setet på stortinget, til tross for et stort fall i oppslutningen for partiet hans FrP, i forhold til forrige stortingsvalg.

Morten blir den mest rutinerte stortingsrepresentanten på Vestfoldbenken etter dette valget.

Han får mest sannsynlig med seg følgende partier, i det nesten alle stemmene er telt opp:

  • Arbeiderpartiet beholder to seter, og ligger best an til å ta enda ett mandat – det vil i så fall si at APs 3. kandidat i Vestfold, Camilla Maria Brekke, blir tidenes yngste stortingsrepresentant. Men det ser ikke ut til at dette skjer, nå som opptellinga nærmer seg slutten.
  • Høyre går tilbake, og går også fra tre til to seter på Vestfoldbenken. Høyres sete går mest sannsynlig til Senterpartiet.
  • FrP beholder sitt ene sete, det vil si fornya tillit til Vestfold FrPs 1. kandidat Morten Stordalen fra Re som får en tredje stortingsperiode.
  • Senterpartiet går fram både i landet og her i Vestfold, og ligger an til det siste ordinære mandatet fra Vestfold – men dette er det minst sikre mandatet.
  • Rødt og SV bytter på å ligge an til utjevningsmandatet fra Vestfold, som i dag innehas av Venstre som på målingene er ute av Vestfoldbenken. Utjavningsmandatet er det mest usikre. Men når siste opptelling-innspurt nærmer seg ligger SV best an.

Sjekk valgresultat for de fire forskjellige valgkretsene i Re:

ReAvisa skriver ut ifra lokale tall på Valgresultat.no (ekstern lenke).

den siste ReAvisa før stortingsvalget skriver vi mye om valget – som vanlig sett med Re-øyne.

VALGAVIS: Les mer om stortingsvalgkampen, sett med Re-øyne. Faksimile forsida ReAvisa september 2021.

Les mer om valget i ReAvisa på papir september 2021.

Les mer om politikk, styre og stell i Re.