Her er Erna stjerna: – Hun er jo skikkelig kjendis, da!

SIKRER SEG EN SELFIE MED STATSMINISTEREN: Lavin Mohammed (14) fra Kirkevoll. Foto: Stian Ormestad.

Da statsminister Erna Solberg skulle svinge innom Tønsberg, svingte hun innom Revetal. – Veldig gøy å se henne her, mener Lavin (14).

Fra arkivet: Fikk statsministeren på besøk hjemme i stua.

Statsminister Erna Solberg (H) starta i dag mandag 6. september 2021 siste valgkampinnspurt, akkurat ei uke før valgdagen.

HEIA ERNA! Erling Klausen (101) fikk den første praten med Erna Solberg (H) på Re-besøk. Foto: Stian Ormestad.

Og da la hun like godt turen innom Revetal med sin digre blå valgkampbuss.

Mindre kø, mer tid til å møte mennesker

– Egentlig skulle hun til Tønsberg torv, men så foreslo vi heller at hun kunne komme hit til Revetal, forteller Tove Øygarden (H) fra Ramnes.

På den måten slapp Erna å stå i kø inn og ut av byen. – Hun har begrensa med tid, så vi synes det var veldig smart å heller møtes her – på Revetal, i Tønsberg.

Og ideen falt i god jord hos statsministeren. Mindre kø, mer tid til å møte mennesker: – Ja, her var det mye folk!, sier Erna om sitt første møte med Revetal.

Møteplasser der folk bor

FOLKSOMT: Mange samla seg rundt statsministeren på Revetal-besøk. Foto: Stian Ormestad.

For seks år siden var Erna også i Re for å drive valgkamp, men den gang hjemme i Ramnes hos Høyres ordførerkandidat Tove Øygarden.

Et folksomt sentrum vitner om et godt sentrum, mener Erna. – Det er viktig med flere senter, enn bare bysentra, sier Erna i en kjapp prat med ReAvisa.

– Da er det viktig med kafeer og andre møteplasser der folk bor, akkurat som dere har her. Det er viktig å bevare lokale senter som dette.

Sentraliseringa går seg til

– Du har ikke blitt konfrontert med et nedlagt lensmannskontor rett over gata her? Eller sinte kommentarer om kommunesammenslåinga med Tønsberg?

– Det har jeg ikke hørt noe om, nei – jeg opplever at sånt går seg til. Ett og annet sted er det diskusjon rundt dette, forteller Erna til ReAvisa.

Bortsett fra noen Senterparti-heiarop, var det ingen som signaliserte noen motstand mot sentraliseringstiltak. På Revetal er Erna fortsatt stjerna?

På Revetal – i Tønsberg

AUTOGRAFER I HUE OG….? Her blir det en Erna-autograf i panna. Foto: Stian Ormestad.

Erna og Høyre-følget skal rekke over mye denne uka: Fra Oslo til Kristiansand via flere Vestfold-kommuner – deriblant Tønsberg – så Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim og framme i Bodø på fredagen, der det er partilederdebatt.

HØYRE-TOPPENE I VESTFOLD: Erlend Larsen fra Vear og Lene Camilla Westgaard-Halle fra Larvik. Foto: Stian Ormestad.

Det varma bygdefolket at «Tønsberg» på programmet var Revetal. Kanskje til overraskelse for noen?

– Jo, jo – men dette er jo Tønsberg, da, understreker lokale Høyre-folk.

101-åring heier på Erna

Flere samla seg ved parken da den blå bussen svingte inn mot Re-torvet. Til heiarop kom Erna Solberg ut, og folk flokka seg rundt henne.

Den første hun kom i snakk med var Erling Klausen (101) fra Hjerpetjønn, nå bosatt på Re helsehus. Han ønsker Erna et godt valg.

– Jeg var jo i Senterpartiet i alle år, men da kona gikk over til KrF fulgte jeg etter. Og godt var det, jeg heier på den sida, jeg heier på Erna.

Ingen veit vel hvor Revetal er?

TRODDE NESTEN IKKE PÅ DET: Johanne Solli Hegg (11) skjønte egentlig ikke helt hvorfor statsminister Erna Solberg kom til Revetal, men måtte sjekke ut om ryktet som spredde seg på Røråstoppen skole tidligere i dag kunne stemme. Foto: Stian Ormestad.

Folk i alle aldre ville ha en selfie med statsministeren. Johanne Solli Hegg (11) fra Revetal hadde fått høre ryktet om statsminister-besøket i en skoletime på Røråstoppen.

– Jeg trudde nesten ikke på det, for det er jo litt rart at hun kommer hit – for ingen veit hvor Revetal er? Hun er jo skikkelig kjendis, da!

Johanne stilte seg i kø to ganger, for enda en selfie. – Jeg vil ha et enda bedre bilde!

Selfie til hele vennelista

En annen som sikra seg selfie, var Lavin Mohammed (14) fra Kirkevoll, som spurta bort til Re-torvet etter siste skoletime på Revetal ungdomsskole.

– Dette er moro fordi jeg synes hun er veldig kul og at hun har gjort veldig mye bra, sier Lavin som skal stemme når hun blir gammel nok.

– Veldig gøy å se henne her, sier en opprømt 14-åring mens hun sender statsminister-selfien til hele vennelista.

Se flere bilder fra Ernas Re-besøk:

BLÅBUSSEN: Denne bussen starta i Oslo mandag morgen og skal være i Bodø i løpet av fredagen. Allerede på Revetal sprakk tidsskjema, da Erna fikk flere folk å snakke med enn forventa. Foto: Stian Ormestad.

LOKAL HØYRE-TOPP: Tove Øygarden fra Ramnes tar i mot buss-følget til Revetal. Sist Erna var på Re-besøk, var det hjemme hos Tove i Ramnes. Foto: Stian Ormestad.

STRÅLENDE RE-VÆR: Erna Solberg fikk sitt første møte med Revetal i strålende seinsommersol. Foto: Stian Ormestad.

SELFIE-MARATON: Allerede på vei opp til Høyre-standen ble det tatt plenty med statsminister-selfies. Foto: Stian Ormestad.

HEIER PÅ ERNA: Erling Klausen (101) mener Erna bør få fortsette som statsminister, og 101-åringen rakk en liten prat og sende med henne noen lykkeønskninger videre i valgkampen. Foto: Stian Ormestad.

FOLKSOMT: To blå ringer på brosteinene skulle sørge for forskriftsmessig korona-avstand. Foto: Stian Ormestad.

SMIIIIIL: Erna Solberg ble tatt i mot som en superkjendis på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

DEN BLE JO KJEMPEFIN! Lavin Mohammed (14) fra Kirkevoll sjekker selfien sammen med statsministeren. Foto: Stian Ormestad.

STORT! Lavin Mohammed (14) fra Kirkevoll ble litt satt ut av å møte statsministeren på Revetal en ellers helt vanlig mandag ettermiddag. Foto: Stian Ormestad.

SELFIE-SEKK: Det var mye forskjellig som ble signert med Erna-autograf på Revetal i dag. Foto: Stian Ormestad.

HØYRE-EFFEKTER: En ellers stille stand ble veldig så folksom i dag. Effektene gikk unna som aldri før. Foto: Stian Ormestad.

ERNA-AUTOGRAF PÅ ARMEN: Kulepennen gikk varm for Erna, for mange ville ha hennes signatur både her og der. Foto: Stian Ormestad.

TRAFIKK: En ellers stille stand på Re-torvet ble overbefolka på noen sekunder. Lokal Høyre-mann Lars Sollie liker trøkket. Foto: Stian Ormestad.

JØSS, HVA SKJER HER? Folk som kom til Revetal stussa nok litt over synet som møtte dem. Statsministerbesøket var ikke særlig annonsert i forkant. Foto: Stian Ormestad.

TAKKER FOR SEG – LITT PÅ OVERTID: Erna måtte skynde seg videre etter Tønsberg-besøket – i Re. Alle foto: Stian Ormestad.

Rigger til forhåndsstemming i Re: – Ekstra viktig i år!

Les mer om politikk, styre og stell.