Gratis sommerskole: – Her blir det noe for de fleste!

GRATIS SOMMERSKOLE! Korona-tida har vært spesielt tøff for de yngste, og derfor gleder det prosjektleder for sommerskolen Kjetil Thorkildsen å kunne tilby noe ekstra gjennom sommerferien. Foto: Pressemelding.

Forskerkurs, danseskole og skateskole er bare noen av mange spennende aktiviteter som skolebarn i Tønsberg kommune kan delta på denne sommeren.

Sjekk også: Stor suksess i fjor; – og nå hopper vi i det igjen!

– Og det beste er at alt er gratis! Nå gjelder det å være rask med å melde seg på for å sikre seg plass, oppfordrer prosjektleder for sommerskolen Kjetil Thorkildsen.

– Vi har vært så heldige å få bevilga penger fra Utdanningsdirektoratet for å lage sommerskole.

Korona-tida har vært spesielt tøff for de yngste

Det gjelder elever i 1. til 10. klasse, på enten kommunale eller private skoler i hele den nye storkommunen.

Prosjektleder Kjetil, som både har jobba med barn og ungdom i Bufetat og vært med å lage Slottsfjellfestivalen, synes han har verdens mest meningsfulle jobb for tida.

– Pandemien har vært tøff for alle, men vi som er involvert i Sommerskolen er nok enige om at de yngste har lidd mest. Så at vi nå får muligheten å skape arenaer, sosialt og ikke minst med høyt aktivitetsnivå for så mange barn, er utrolig fint å være med på.

Kreative og dyktige arrangører

Bak tilbudene står både kommunale og eksterne aktører. – Dette ga oss muligheten til å tenke bredt og få innspill fra så mange arrangører og foreninger som mulig. Og det har vært kjemperespons!

– Vi har utrolig mange kreative og dyktige folk i kommunen vår som har blitt med for å gi barn og ungdom en sommer hvor vi kan ha fokus på aktiviteter.

– Vi har alt fra skateskole til leikarring, så her bør det være noe for de fleste.

Håper det blir en sommertradisjon

Prosjektlederen håper sommerskole har kommet for å bli. – Behovet er definitivt der når vi hører på all den positive responsen vi får fra barn og foreldre.

– Vi tar med oss alle erfaringer inn i evalueringen som kommer, og satser på at vi får muligheten igjen, avslutter prosjektlederen.

Sommerskolen har aktiviteter gjennom hele skoleferien, og du kan melde deg på via Tønsberg kommunes nettsider.

Gratis familieforestilling: – Spennende skogseventyr!

Les også: – Vi liker å skuespille! Ikke sitte stille!

, , , , ,