Går det mot lettere lokale restriksjoner?

Kriseledelsen anbefaler formannskapet å følge nasjonale retningslinjer framover, men fortsatt med enkelte lokale unntak og innskjerpelser.

Les også: Rundt 130 må i karantene – enda flere er satt i ventekarantene.

Det er varsla at de lokale korona-restriksjonene skal revurderes i dag, onsdag 26. mai 2021 – dagen før den nasjonale gjenåpningsplanens punkt to settes i verk.

I nye Tønsberg kommune har vi hatt strengere lokale restriksjoner i lang tid, om enn noe lettere lokale innskjerpelser den siste tida.

Sliter med å stabilisere situasjonen

– Vi strever med å stabilisere oss etter den delvise åpningen av kommunen, og ønsker derfor å fortsette med å ta gjenåpningen i et rolig tempo, sier ordfører Anne Rygh Pedersen (AP) i ei pressemelding.

– Det er viktig å ha så god kontroll på dette som vi kan, slik at vi unngår en ny nedstenging, mener hun.

Derfor anbefaler hun som ordfører og leder av kriseledelsen at formannskapet går for fortsatt noen lokale innskjerpelser på noen punkt:

  • Munnbindpåbudet fortsetter
  • Skjenking tillates til klokken 22.00. Ikke krav til matservering.
  • Det tillates 20 personer på innendørs arrangementer uten tilviste plasser (nasjonalt 50)
  • Det tillates 100 personer på innendørs arrangementer med faste tilviste plasser (nasjonalt 200)
  • Maks 50 personer på arrangement som samler deltakere under 20 år fra forskjellige kommuner, men som deltar på organisert trening, øving, prøver og lignende i samme kommune (nasjonalt 100)
  • Fornøyelsesparker, bingohaller, spillehaller, bowlinghaller og tilsvarende steder må holde stengt som følge av den lokale forskriften.
  • Treningssentre kan holde åpent for de som bor i kommunen, og for de faste medlemmene av det lokale treningssenteret. Senterne kan også holde åpent for rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør, samt individuell trening og behandling som det kan bestilles time til.

Svakt stigende smittesituasjon

Smittebildet i storkommunen er svakt stigende, og det er i aldersgruppen 15 – 24 år at smittetrykket er størst.

I Re har det blitt avdekka flere smittetilfeller på ungdomsskole og videregående skole, med flere i isolasjon og mange i karantene i skrivende stund.

Les mer om det i denne saken fra pinsehelga.

Formannskapet i nye Tønsberg kommune møtes klokka 17.00 i dag for å stake ut kursen videre ut av korona-krisa lokalt.

Her kan du følge det ekstraordinære formannskapsmøtet (ekstern lenke).

MASSETESTING: Her ved Re helsehus, der en fullvaksinert ansatt fikk påvist korona-smitte. Også ved Re VGS skjer det nå massetesting. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Fullvaksinert Re helsehus-ansatt korona-smittet.

Les også: Starter massetesting av Re-elever.

Les flere saker om korona-tida i Re.