Har du sett disse to? Da vil eieren veldig gjerne høre fra deg!

SAVNET: To hunder av rasen Podengo portogues ble borte fra gårdstunet sørvest for Svinevoll tirsdag 13. april 2021: Hani forsvant med sele og langline og Lina med sele. Bildet ble tatt nå i påskeferien. Foto: Privat.

To rasehunder ble borte fra tunet hjemme på gården i går, og eieren leita sammen med andre frivillige gjennom natta.

Les også: Hit kommer hundene for å gjøre seg fjonge og fine.

SISTE: Hundene er heldigvis tilbake hos eieren i god behold begge to, får ReAvisa opplyst onsdag kveld.

Det er Nina Helene Barth som savner de to hundene, som stakk av hjemmefra i går. De holder til sørvest for Svinevoll, helt i enden av en gårdsvei.

– Den ene har sele med langline på seg, og jeg er redd for at den har virra seg fast i skauen. Den andre har også sele, men kortere.

Observasjoner i går kveld og i natt

Den ene ble observert ett par ganger, på forskjellige jorder, i går kveld og i natt. – Vi gikk og leita utover natta med termisk kikkert, uten å finne noe.

Nina Helene har hatt hundene siden de var åtte uker, nå er de 4 og 5 år gamle. Hun forteller at de er godt kjent i skauene rundt, etter å ha vært på mange turer.

Det er snakk om rasehunder, som eieren frykter er populære for å bli tatt og plassert på valpefabrikker. Politiet er også varslet.

– Jeg håper ikke det er tilfelle her. De er mest sannsynlig på rømmen, og jeg setter stor pris på alle tips om hvor de kan befinne seg.

Nina Helene Barth er å treffe på telefon 954 51 016.

Flere og flere gjør akkurat som deg: Leser ReAvisa.