Kommunen advarer om koronasvindelforsøk

ADVARER: Ordfører Anne Rygh Pedersen (AP). Arkivfoto: Stian Ormestad.

Flere er blitt oppringt av noen som utgir seg for å være fra Tønsberg kommune, og som tilbyr time for vaksinasjon. De ber om personopplysninger kommunen aldri vil spørre om på telefon.

Alle får vaksine på Re helsehus likevel: – Faglige råd og rein, skjær fornuft seiret!

Noen med uærlige hensikter bruker korona-situasjonen til å prøve å svindle folk. Det melder Tønsberg kommune i en pressemelding fredag 19. februar 2021:

– Vi ber alle innbyggerne våre om å være litt ekstra på vakt dersom de blir oppringt av noen som sier de ringer fra kommunen og som stiller spørsmål som bryter med personvernhensyn, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

Vaksineteamet ber aldri om fødselsnummer eller kontonummer

Kommunen stiller aldri spørsmål som bryter med personvernhensyn. Ansatte i kommunen som tar kontakt med innbyggere ber aldri om fødselsnummer eller kontonummer.

Vaksinasjonen er dessuten gratis, understreker ordføreren. Hun synes det er leit at noen prøver seg på svindel i kommunens navn.

– Vi oppfordrer alle til å alltid unnlate å oppgi personlige opplysninger eller kontoinformasjon over telefon, understreker ordføreren.

Ringer alltid fra ett nummer

Ansatte i kommunen som ringer i forbindelse med vaksinasjon presenterer seg alltid og ringer for å gi et tilbud om time.

I noen tilfeller bes det om fødselsdato, informeres det i pressemeldinga, – men aldri fødelsnummer.

Kommunen ringer fra telefonnummer 33 31 04 00, ingen andre numre.

Sjekk også: Anderine (86) fikk første korona-vaksine i Re:

Les også: Her kommer de første vaksinedosene til Re helsehus.