Lokale lesehester har lest nesten 400.000 sider så langt i sommer

Vi er inne i siste måned av Sommerles, og gjengen på Revetal bibliotek er godt i gang med planlegging av en Sommerles-fest.

Bakgrunn: Årets Sommerles starter straks – er du klar?

– Er du med på Sommerles i år? Da er du invitert til Sommerles-fest på biblioteket, melder Revetal bibliotek:

Du får møte forfatterne Bjørn Rørvik og Ragnar Aalbu, som tar oss med på detektivoppdrag og snakker om bøker. Det blir premietrekninger, is, og mye moro.

REVETAL BIBLIOTEK: Alltid stor oppslutning om Sommerles-kampanjen i Re. Foto: Stian Ormestad.

Over 4.000 bøker lest

Statusrapport i starten av siste Sommerles-måned august viser at det så langt i sommer er 347 deltakere i Re.

Og de hadde per 1. august lest 4.230 bøker og hele 399.313 sider! Og enda flere bøker og sider blir det nok i resten av august.

Dette skal feires som seg hør og bør på Sommerles-festen på Revetal bibliotek onsdag 9. september.

Alle som er påmeldt årets Sommerles kan delta, men på grunn av et begrensa antall plasser, på grunn av korona-situasjonen, må du bestille gratisbilletter på Ticketmaster.

Foresatte og søsken kan dessverre ikke være med inn under selve arrangementet, men de er hjertelig velkommen til å vente i bibliotekets lokaler mens festen pågår.

Kort om Sommerles.no:

  • En lesekampanje som varer fra 1. juni til 31. august, som administreres av bibliotekene.
  • Alle elever i 1. til 7. klasse kan delta, også de som skal begynne i 1. klasse til høsten og de som går ut av 7. klasse ved kampanjestart.
  • Sommerles.no er i utgangspunktet nettbasert, men det er også mulig å få lesekort på biblioteket og delta analogt. På nettsida registrerer barna bøkene de leser og får poeng, de får lesetips og tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve.
  • Barna blir belønnet for sin innsats med digitale trofeer på sin profil på nettsiden, og med fysiske premier på biblioteket.
  • Sommerles er for alle, både superlesere, middels gode lesere og de som trenger hjelp eller er i ferd med å lære seg å lese. De må ikke lese sjøl, men kan bli lest for eller høre på lydbøker.
  • Ansvarlig for Sommerles her i Re er Hege-Kristin Beck, barne- og ungdomsbibliotekar ved Revetal bibliotek – epost hege-kristin@tnb.no.

Kilde: https://altom.sommerles.no

Bibliotekhistorie: Fra Re til Revetal bibliotek.

Her blir Revetal bibliotek åpnet – se bildene!

Les mer om Revetal bibliotek i ReAvisa-arkivet.

,