Årets Sommerles starter straks – er du klar?

– Vi på biblioteket gleder oss STORT til årets Sommerles, for vi veit at veldig mange barn er ivrige etter å sette igang –  spesielt nå i denne litt merkelige tida vi er inne i!

Sjekk også: Her henger et lite stykke Re-historie på Revetal bibliotek.

Det forteller Hege-Kristin Beck, barne- og ungdomsbibliotekar ved Revetal bibliotek.

REVETAL BIBLIOTEK: Åpent igjen, med smitteverntiltak. Foto: Stian Ormestad.

Sommerles-kampanjen, som skal fremme leselyst blant barn og unge, har vært en stor suksess gjennom flere år, med over 130.000 leseglade barn med over hele landet.

Re har vært et sted med stor oppslutning i alle år, der det på det meste har vært med tett oppunder 500 barn som har lest nesten 5.000 bøker!

Alltid bra i Re – enda bedre i år?

Nå starter årets Sommerles opp 1. juni og varer helt til 31. august, kan biblioteket vårt melde. Sommerles bruker elementer fra digitale spill for å motivere til lesing.

– Revetal bibliotek har hatt fantastiske tall på antall deltakere hvert eneste år, og vi satser på enda flere denne sommeren!, melder en entusiastisk barne- og ungdomsbibliotekar.

Forskning viser at barn som ikke leser i løpet av sommeren, mister inntil tre måneders lesekompetanse, mens barn som deltar på lesekonkurranser taper minimalt, heter det i en pressemelding fra Sommerles.no.

Åpent bibliotek igjen

– Nå er det mulig å låne bøker på biblioteket igjen, men man kan også låne e-bøker og lydbøker gjennom appen BookBites, informer Hege-Kristin via ReAvisa.

Fra og med onsdag 20. mai har dørene vært åpne igjen, men ikke for meråpent-tilbudet. – Du kan låne det du vil og bruke selvbetjeningsautomatene, benytte bibliotekets PC-er og skrive ut.

Åpningstidene er i skrivende stund tirsdag til fredag klokka 11.00 til 16.00 og lørdag klokka 11.00 til 14.00.

Sommerles-fest på biblioteket

Hvis korona-situasjonen tillater det, blir det en skikkelig avslutning og premiefest for årets Sommerles på biblioteket:

– I september håper vi å få lov til å samle leseglade barn på biblioteket. Vi har invitert selveste Bjørn Rørvik og Ragnar Aalbu, og håper at mange barn vil melde seg på for å feire sin egen deltakelse i lesekampanjen.

Da vil bibliotekstaben dele ut premier, diplom og servere is, etter planen.

SOMMERLES! Kampanjen har vært en suksess, og Re har de mest leseglade barna i hele Vestfold, sommer etter sommer. Bildet er fra sommerleskampanjen for fem år siden, da 4. klassingene ved Ramnes skole ble best av de beste her i Re. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Kort om Sommerles.no:

  • En lesekampanje som varer fra 1. juni til 31. august, som administreres av bibliotekene.
  • Alle elever i 1. til 7. klasse kan delta, også de som skal begynne i 1. klasse til høsten og de som går ut av 7. klasse ved kampanjestart.
  • Sommerles.no er i utgangspunktet nettbasert, men det er også mulig å få lesekort på biblioteket og delta analogt. På nettsida registrerer barna bøkene de leser og får poeng, de får lesetips og tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve.
  • Barna blir belønnet for sin innsats med digitale trofeer på sin profil på nettsiden, og med fysiske premier på biblioteket.
  • Sommerles er for alle, både superlesere, middels gode lesere og de som trenger hjelp eller er i ferd med å lære seg å lese. De må ikke lese sjøl, men kan bli lest for eller høre på lydbøker.
  • Ansvarlig for Sommerles her i Re er Hege-Kristin Beck, barne- og ungdomsbibliotekar ved Revetal bibliotek – epost hege-kristin@tnb.no.

Kilde: https://altom.sommerles.no

Bibliotekhistorie: Fra Re til Revetal bibliotek.

Her blir Revetal bibliotek åpnet – se bildene!

Les mer om Revetal bibliotek i ReAvisa-arkivet.