Her blir Revetal bibliotek åpnet – se bildene!

SNORKLIPP: Ordfører Thorvald Hillestad og sentrumsutvikler Martin Gran er like samkjørte i snorklippingen som i sentrumsutviklingen av Revetal. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Det var kø til langt uti gangen da snora skulle klippes på det nye biblioteket vårt.

Se alle bildene fra åpningen av Revetal bibliotek.

– En stor dag, jubler Ida Johre, kultursjef i Re kommune. Det er blitt jobba i tolv år med ideen: Et bibliotek på Revetal.

LESESTUND: Eivind Wold-Hansen (5) og mamma Brita Wold-Hansen har finni seg en fin lesekrok på det nye biblioteket. Foto: Stian Ormestad.

– Og nå står det her, fiks ferdig – og klart til bruk!

Et bygg som sier «velkommen til Re!»

Re-ordfører Thorvald Hillestad understreker at dette – som så mye annet – ikke hadde blitt noe av, hadde det ikke vært for et godt samarbeid mellom det offentlige og det private.

Derfor takker ordføreren byggherre Martin Gran og Revetal invest, som leier ut til kommunen som så kan kjøpe bygget etter noen år – over samme lest som det ble gjort med kommunehuset i sin tid.

– Det har blitt bygd mye på Revetal, men kanskje den flotteste tomta av dem alle lå ubebygd. Nemlig denne tomta her, sier Martin Gran og peker ned på gulvet.

– Og vi tenkte: Alt er så firkanta, alt er så rett. Kanskje vi kan snu litt på det, og bygge et bygg som bryter litt opp og er litt mer åpent, som sier «velkommen til Re» til alle som kommer hit.

Spår en tredobling i bibliotekbesøket

KLAR FOR KAFEDRIFT: Linne Nicoline Ekvall (28) har åpnet bibliotekskafeen «Fru Aaslands kafe». Foto: Stian Ormestad.

Dette er blitt et signalbygg, rett og slett. – Det er blitt bygd mye på Revetal, men det er sjelden at folk har kommet så mye bort å sier «dæggær’n, så fint det er blitt»!

LESESTUND: Martin Gran leser for barna. Mysteriet er hvem som har bæsja på hodet til muldvarpen. Foto: Stian Ormestad.

Før den offisielle åpningen, var det en føråpning for spesielt inviterte. Deriblant fylkesbiblioteksjef Mette Kristin Gjerdrum.

– Vi har sett en tredobling av besøket i Holmestrand etter at de tok i bruk det flotte, nye biblioteket i sentrum. Det samme vil helt sikkert skje også her i Re, spår fylkesbiblioteksjefen.

Gratulantene sto i kø, og Rita Cicconi, biblioteksjef i Re, svarte med å gratulere og takke tilbake.

Spesielt til alle foreningene i Re som bruker biblioteket fast, og alle de frivillige som sørger for aktivitet på biblioteket tidlig og seint.

Et moderne bibliotek er så mye mer enn bare bøker

Det ble sagt i debatten om et nytt bibliotek at dette var viktig å få på plass før vi er en del av nye Tønsberg kommune.

MIDDELALDERBORG: Barna var ikke seine om å sjekke ut både tegnesaker og borger. Foto: Stian Ormestad.

Martin Gran er enig: – Nå skal vi slå oss sammen med Tønsberg. Hva nå?

LESESTUND: Det er mange flotte kriker og kroker i biblioteket, som innbyr til en koselig lesestund. Foto: Stian Ormestad.

– Nå har vi jaggu meg kanskje den finaste ungdomsskolen. Vi har bygd oss opp, og nå har vi dette biblioteket. Vi slepper å dra til Tønsberg. Da kan Re værra Re, og vi kan være stolte av det!

Ordfører Thorvald Hillestad minner om betydningen av «bibliotek»: – Det betyr «boklager».

– Kanskje var det bare et «boklager» da jeg var en liten pjokk, men det er ikke det lenger. Et moderne bibliotek er så mye mer, og det skal dere få se ved eget øyesyn, taler Thorvald før snoren klippes i to og folket slippes inn.

Her er noen bilder fra åpningen:

KØ! Det ble kø helt ut i gangen. Et sted mellom 200 og 300 reinger hadde møtt opp til åpningen. Foto: Stian Ormestad.

SNORKLIPP: Revetal bibliotek er offisielt åpnet! Foto: Stian Ormestad.

FULL FART: Mange spente reinger spurter oppover etasjene for å sjekke ut hele det nye biblioteket. Foto: Stian Ormestad.

FOLKSOMT: Det nye biblioteket er til for å brukes. Foto: Stian Ormestad.

HØYT OG LAVT: Et moderne bibliotek over tre etasjer, med borgerbord, aviser, blader og kafe i 1. etasje, ungdomsavdeling i 2. etasje, og barneavdeling og voksenavdeling i 3.etasje. Foto: Stian Ormestad.

NYTER UTSIKTEN: Gode lenestoler og flott utsikt i toppetasjen. Foto: Stian Ormestad.

FOLKSOMT: Mye å sjekke ut for små og store på den store åpningen av Revetal bibliotek. Foto: Stian Ormestad.

KUNNSKAPENS HØYBORG: Revetal bibliotek er et åpent bibliotek, i flere betydninger av ordet. Det er luftig og flott bygd, og det blir åpent fra sju på morgenen til elleve på kvelden – med lånekort som funker som nøkkelkort utenom de ordinære åpningstidene. Foto: Stian Ormestad.

Se alle bildene fra åpningen av Revetal bibliotek.

Biblioteket er straks klar for åpning – tar du turen?

Bibliotekhistorie: Fra Re til Revetal bibliotek.

Bakgrunn: Her skal det bygges et nytt folkebibliotek.

Les mer om møteplasser i Re.

, ,