Kan åpne igjen etter fem uker stengt: – Helt herlig!

ÅPNER IGJEN: Kjell Idar Wiig Ødegård og Kjersti Huneiede Gahrsen ved Revetal fysio gleder seg til å åpne igjen. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Det er fint å kunne være til hjelp igjen, nå som korona-restriksjonene lempes litt på – vi har snakka med tre av aktørene som kan åpne igjen her i Re denne uka.

Thorvald er frisk fra korona: Anbefaler alle å teste seg så snart det lar seg gjøre for flere.

Alle helsefaglige virksomheter med én-til-én-kontakt måtte stoppe behandlingen da korona-tiltakene ble satt inn torsdag 12. mars. Det ramma mange foretak her i Re.

NAPRAPAT: Alexander Meland. Foto: Stian Ormestad.

Fem uker seinere er det åpent for å starte opp igjen, men med en rekke smitteverntiltak på plass.

Individuell behandling – ingen gruppetilbud

Fysioterapeutene Kjell Idar Wiig Ødegård og Kjersti Huneiede Gahrsen ved Revetal fysio forteller at de åpner igjen fra og med tirsdag morgen.

De har ommøblert venterommet for forskriftsmessig avstand, plassert ut desinfeksjonssprit i hele lokalet, og stengt kaffemaskinen.

Kjersti forteller også at de er nøye på å holde apparatene rene, og vil derfor vaske alt utstyr som blir brukt mellom hver pasient.

Ikke alle tilbud åpner opp med en gang: De forskjellige gruppetilbudene må vente.

– Vi vil bare ha individuell behandling foreløpig.

Ser fram til å ta igjen for tapt arbeid

– Nedstengningen har gitt noen økonomiske konsekvenser, men nå gleder vi oss mest til å starte opp igjen og hjelpe alle de som har måttet gå uten behandling, sier fysioterapeutene til ReAvisa.

KIROPRAKTOR: Cathrine S. Walle. Foto: Privat.

På andre sida av Bispeveien, i Næringsbygget, holder 360-teamet til. Her er det både kiropraktor, muskelterapeut, med mer. Ingen kunne stå til tjeneste her heller, de siste fem ukene.

– Når vi nå åpner opp igjen ser vi fram til å ta igjen for tapt arbeid, forteller kiropraktor Cathrine S. Walle. – Vi følger alle forholdsregler og tiltak gitt av myndighetene.

– Etterspørselen etter behandling hos oss har vært enorm i løpet av tida vi måtte holde stengt.

– Det er helt herlig å være i gang igjen!, sier en strålende blid Cathrine til ReAvisa.

Har vaska ned klinikken og vil være nøye med håndhygiene

Også Naprapat og helse åpner dørene igjen på Revetal tirsdag denne uka, etter fem uker stengt. Naprapat Alexander Meland forteller til ReAvisa:

– Vi har vaska ned hele klinikken, skaffa nødvendig smittevernsutstyr, innført grundige renholdsrutiner, og vi er nøye med håndhygiene og følger bransjestandarden som er kommet fra Helsedirektoratet.

Fem uker stengt vil merkes også her økonomisk, men all fokus nå er på pasientene som endelig kan tas i mot igjen.

ÅPNER IGJEN: Kjell Idar Wiig Ødegård og Kjersti Huneiede Gahrsen ved Revetal fysio gleder seg til å åpne igjen. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Leder: – Vi holder koken, også i disse korona-tider.

Stille i Re – se video:

ReAvisa vil fortsatt være gratis, men mange spør om å få bidra med en liten slant.
Vi har Vipps 54 02 82 / konto 1506.09.87979.

Her kan du lese alt om korona-krisa i Re.