Nå er søppelproblemet tilbake her

PÅ’N IGJEN: Nabolaget har plukka søppelsekk på søppelsekk med søppel som dumpes langs Fonsveien. Nå er problemet tilbake. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Rett før jul skreiv ReAvisa om søppedumping langs Fonsveien, og dumpinga tok slutt. Men nå er problemet tilbake – fortsatt uten at nabolaget veit hvem som står bak.

Bakgrunn: – Hvem driver og dumper søppel her?

Rett før jul ble ReAvisa kontakta av Henning Foss: Han og naboene rydda og rydda langs veien etter at det ble dumpa langs Fonsveien, gang på gang.

De fortalte at dette hadde pågått i et halvt års tid, og de var frustrert og lei.

Roa seg ned, men så…

Etter ReAvisa-saken ble det litt roligere, og søppelproblemet så ut til å være løst. Men nå forteller Henning at søppeldumpinga er i gang igjen:

– Seks nye sekker med søppel er blitt dumpa det siste døgnet, fortalte han på tampen av forrige uke.

ReAvisa har skrivi om liknende dumping av søppel før, andre steder i Re. Det finnes enkle og greie – og langt bedre – alternativer til å kaste søppel langs veien og i naturen.

Ulovlig og straffbart

Miljøkriminalitet som dette er veldig vanskelig å skjønne. Det er kort vei til avfallsmottak rundt Re.

Her er det stort sett gratis å levere sortert avfall, og som oftest en symbolsk sum å betale for restavfall, om enn med lange køer og en del restriksjoner i disse korona-tider.

Mens dumping av søppel i naturen er ulovlig og straffbart.

Les også: – Her plukker vi søppel ofte, men dette tar kaka!

PÅ’N IGJEN: Nabolaget har plukka søppelsekk på søppelsekk med søppel som dumpes langs Fonsveien. Nå er problemet tilbake. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Les mer om søppel i ReAvisa-arkivet.

, ,