– Hvem driver og dumper søppel her?

PLUKKER OG PLUKKER SØPPEL: Før jul hadde nabolaget langs Fonsveien, her ved Anders Skaug (68), Anne Lise Skaug (68) og Henning Foss (46), rydda helt opp langs veien, men nå på nyåret har det samla seg opp enda mer nytt søppel – nesten ti fulle søppelsekker bare på ett par uker. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

I et halvt års tid har det blitt dumpa søppel langs Fonsveien, og det blir bare mer og mer. Nå har nabolaget fått mer enn nok.

Les også: – Her plukker vi søppel ofte, men dette tar kaka!

Helt siden september i fjor har det blitt dumpa søppel og pose etter pose med restavfall langs Fonveien, forteller Henning Foss (46) som bor langs veien.

Sammen med flere andre i nabolaget, blant andre Anders Skaug (68) og Anne Lise Skaug (68), har de plukka tett opp mot ti fulle søppelsekker den seineste tida.

Mangler folkeskikk og en søppeldunk

De mistenker at det er noen som kjører forbi og kaster søpla ut av vinduet. ReAvisa møter noen fra nabolaget ei ukes tid ut i det nye året.

– Veien ligger øde, og de tenker nok at ingen ser dem, antar naboene at må være grunnen for at de velger nettopp dette stedet for å dumpe søppelet sitt.

– Det må være noen som mangler folkeskikk og en søppeldunk, sier Anne Lise, – slik kan vi ikke ha det!

– Det er rett og slett litt latskap og faenskap, mener Anders.

Det finnes mange bedre alternativer

– Det er ikke noe hyggelig å ha søppel liggende langs veien der man bor, og når det blir liggende kommer dyr og graver i det, fortviler nabolaget.

De har samla seg om søppelplukkinga og samler seg nå bak en felles oppfordring via ReAvisa: Den eller de som står bak må gi seg med forsøplinga av Fonsveien!

ReAvisa har skrivi om liknende dumping av søppel før, andre steder i Re. Det finnes enkle og greie – og langt bedre – alternativer til å kaste søppel langs veien og i naturen.

Dumping av søppel er straffbart og kan slås hardt ned på. Det er mange ganger lett å finne fram til synderen(e) ved å gå gjennom søppelet.

Søppeldumpinga langs Fonsveien er foreløpig ikke politianmeldt.

NY SØPPEL: Det slutter ikke å hope seg opp med søppel langs Fonsveien. Dette har blitt dumpa bare den siste tida. I løpet av snart et halvt år har naboene kommet ut av tellinga på det totale antall søppelsekker som er plukka. Foto: Lovis Eggum Wallberg.

Les også: Hvem i all verden dumper søppelet sitt her?

Les også: – Ikke bruk butikken vår som søppelplass!

Les også: Her kjøres søppelbilen til Taranrød – med brann baki

Les mer om søppel i ReAvisa-arkivet.

, ,