SV går fra en i Re, to i Tønsberg, til tre i nye Tønsberg?

SV har et solid oppsving på meningsmålingene, sammenlikna med valgresultatet fra forrige lokalvalg i Re og Tønsberg. Det betyr at nei-generalen fra sammenslåingsdebatten i Re har en god mulighet til å henge med videre i lokalpolitikken i nye Tønsberg.

Les også om høstens valg i ReAvisa, august 2019 – last ned gratis!

SV har i dag en kommunestyrerepresentant i dagens Re, og to i dagens Tønsberg – og ligger an til tre i nye Tønsberg.

KJEMPET FOR ET SJØLSTENDIG RE: Ved forrige lokalvalg var det folkeavstemning om kommunesammenslåing, der folket stemte nei. Nå blir det likevel sammenslåing, uten en ny folkeavstemning først. Heming Olaussen (SV) var sterkt i mot det. Foto: Stian Ormestad.

I såfall er det godt mulig at nei-general i sammenslåingsdebatten Heming Olaussen også fortsetter i lokalpolitikken i nye Tønsberg.

– Håper å kunne bidra

Det er han løsten på – og et sete er innenfor rekkevidde, røper den siste meningsmålinga: Der får SV 6,9 prosent oppslutning, som ville gitt tre representanter i det nye kommunestyret.

Heming Olaussen fra Ramnes var nei-general i sammenslåingsdebatten her i Re. Han er også den lengstsittende Nei til EU-lederen gjennom historien, og en av grunnleggerne av SV.

Her i Re er han mest kjent som SVs ensomme svale i kommunestyret.

– Jeg tror tredjeplassen min vil bli kamp-plassen for SV ved dette kommunevalget, sier Heming til ReAvisa. – Vi får «helt sikkert» inn to, tippa Heming i ReAvisa i våres.

Nå er alle gode ting tre – men med det fjerde skal det skje? Med oppsvingen på meningsmålingene sikter Tønsberg SV enda høyere. 

Vil at Re kommer til orde og blir lytta til

PROFILERT POLITIKER: Heming Olaussen (SV) er kanskje lokalpolitikkens mest aktive folkevalgte her i Re. Foto: Stian Ormestad.

Siden den gangen har pilene pekt oppover for SV, og de ligger nå an til å også få inn sin tredje kommunestyrerepresentant. Alle de seks første på lista har stemmetillegg fra partiet, så det er i praksis de seks som kjemper om de tre SV-setene.

ORDFØRERKANDIDAT: Olav Sannes Vika (SV) fra Husøy. Foto: Pressemelding.

Dermed vil personstemmer ved kryssing og slengere fra de som stemmer andre partier være utslagsgivende for Hemings videre lokalpolitisk skjebne:

– Det betyr at reinger som tror at jeg kan gjøre en forskjell i det nye kommunestyret må stemme SV, oppfordrer han, og lover: – Jeg vil forsvare Re sine interesser i den nye kommunen:

– Fortsatt satsing på Revetal, men også utvikling i hele gamle Re. Jobbe for gode tjenester nær folk, sikre at folk i Re kommer til orde og blir lytta til.

Trenger hver eneste stemme vi kan få

– Jeg vil ta med gode ting fra Re inn i nye Tønsberg, som å satse på skole og en verdig eldreomsorg, klima og miljø – fjerne alle villfyllinger i hele kommunen.

Heming nevner også å heise prideflagget til topps i Tønsberg, og sikre at de som går på sosialhjelp får beholde barnetrygden.

– En stemme på meg er en stemme til de som mest trenger et talerør inn i nye Tønsberg, de med svak stemme sjøl. Jeg håper å kunne bidra i fire nye år, men da trenger nok jeg og SV hver eneste stemme vi kan få, sier Heming til ReAvisa.

Andrew Knight fra Våle står på femteplass på lista, også med stemmetillegg. Videre finner vi Ann Louise Syvertsen fra Våle på niendeplass.

SVs TOPP SEKS I NYE TØNSBERG: Ordførerkandidat Olav Sannes Vika fra Husøy i midten, omkransa av 2. kandidat Elise Emilie Løkø fra Sem, 3. kandidat Heming Olaussen fra Ramnes, 4. kandidat Helene Viken fra Tønsberg, 5. kandidat Andrew Knight fra Våle, og Ivi Stang Wollf fra Tønsberg. Foto: Pressemelding.

Kort om SV-lista:

Tønsberg SV har ei liste klar med totalt 29 navn, av dem 8 fra Re.

Ordførerkandidat Olav Sannes Vika er fra Husøy, han representerer partiet i dagens Tønsberg. To av de fem øverste er fra Re.

De seks første på lista har fått et stemmetillegg. Lista består av 16 kvinner og 15 menn, og gjennomsnittsalderen er 45,5 år.

1. Olav Sanness Vika, Husøy, 1966
2. Elise Amalie Løkø, Sem, 1985
3. Heming Olaussen, Ramnes, 1949
4. Helene Viken, Tønsberg, 2001
5. Andrew Knight, Våle, 1978
6. Ivi Stang Wolff, Tønsberg, 1971
7. Christine Andersen, Tønsberg, 1980
8. Aram Karim, Tønsberg, 2000
9. Ann Louise Syvertsen, Våle, 1957
10. Lars Egeland, Tønsberg, 1957
11. Charlotte Angelskår, Sem, 1985
12. Farshad Mohseni, Tolvsrød, 1967
13. Elisabeth Sann, Ramnes, 1948
14. Finn Engen, Tønsberg, 1973
15. Eva Fjell, Tønsberg, 1961
16. Øyvind Greve, Tønsberg, 1978
17. Karin Haldisdatter Johannesen Rysst, Tønsberg, 1955
18. Marthe Wegge, Tønsberg, 1979
19. Karl-Axel Herbert Ilo Nilsson, Ramnes, 1947
20. Jannicke Eriksen, Tønsberg, 1984
21. Belinda Monteran Leinonen, Tønsberg, 1984
22. Arve Howlid, Tønsberg, 1967
23. Solveig Skuggedal, Ramnes, 1952
24. Jan Jensen, Sem, 1945
25. Magnus Vika, Husøy, 2001
26. Hanna Vika, Husøy, 1997
27. Irene Borge, Ramnes, 1960
28. Kim-Alexander Olsen, Ramnes, 1992
29. Kristian Erling Sommerseth, Tønsberg, 1968

Les mer om politikk, styre og stell i Re.

Les mer om kommunesammenslåing.

Les også om høstens valg i ReAvisa, august 2019 – last ned gratis!

Har du bestemt deg? Da kan du avlegge din stemme allerede nå.

Tall i saken er henta fra siste oppdatering for nye Tønsberg på Pollofpolls (ekstern lenke)

LOKALVALG I EN NY OG STØRRE KOMMUNE: ReAvisa følger lokalvalget i nye Tønsberg kommune med Re-øyne. I den siste papiravisa før valget er det flere sider med valgstoff. Faksimile: ReAvisa, august 2019.

Sjekk også: Hva er Re for deg?