Ingen grønnfarge i det nye kommunevåpenet

FØYDE SEG FOR FLERTALLET: Det ble til slutt et enstemmig konsesusvedtak i Fellesnemnda – akkurat som Re-ordfører Thorvald Hillestad (SP) ville det – men ikke for det alternativet Re-ordføreren i utgangspunktet ønska seg. Arkivfoto: Stian Ormestad.

TØNSBERG: Fellesnemnda for sammenslåingen av Re og Tønsberg har vedtatt kommunevåpen for nye Tønsberg kommune. Og det blir uten grønnfarge.

Motivet «Stavn og spire» i fargene blå og hvit blir den nye kommunens kommunevåpen. Det ble vedtatt av en enstemmig fellesnemnd i kveld, 16. oktober 2018, skriver Nye Tønsberg kommune på sine nettsider.

VEDTATT: Dette blir det nye kommunevåpenet til nye Tønsberg kommune. Det ble vedtatt av Fellesnemnda i kveld, tirsdag 16. november 2018. Foto: Nye Tønsberg kommune.

Tegnekonkurranser og avstemninger

I forkant av vedtaket ble det gjennomført en konkurranse der innbyggerne i Re og Tønsberg ble invitert til å tegne det nye kommunevåpenet.

Det politiske arbeidsutvalget med ansvar for kommunevåpen og symboler, valgte ut 12 finalister som ble forelagt publikum i en uhøytidelig undersøkelse i Tønsbergs Blad og Re Avisa i sommer.

I august vedtok fellesnemnda at motivet «Stavn og spire» skulle utgjøre det nye kommunevåpenet, men vedtok samtidig at forslaget skulle utarbeides i flere fargealternativer.

Blått og hvitt – uten grønnfarge

Et stort flertall av ReAvisas lesere foretrakk et alternativ med grønnfarge, i tillegg til blå og hvitt/sølv.

I Tønsbergs Blads avstemning fikk det blå-hvite alternativet flest stemmer. Totalt sett fikk det blå-hvite alternativet flest stemmer.

Men nå har fellesnemnda samla seg om innstillingen fra arbeidsutvalget, og vedtatt at kommunevåpenet skal være blått og hvitt.

Flertallet har sagt sitt

Varaordfører i Re, Frode G. Hestnes (FrP), oppsummerer:

– Jeg respekterer det resultatet som ble fra avstemningen, sjøl om jeg mener at den runden vi har hatt har vært viktig – nettopp for å høre de som ønsket grønt inn i våpenet.

– Nå har flertallet sagt hva de vil, og det respekterer jeg.

Dette var avstemningen i ReAvisa:

Stem på det kommunevåpenet du liker best:

Vis resultater

Loading ... Loading ...

Les mer om nytt kommunevåpen:

Re-ordføreren i Fellesnemnda: – Jeg blir litt skremt.

Stavn og spire vant, – nå må vi bare fargelegge litt?

Slenger inn et nytt forslag på overtid – hva syns du?

FARGELEGGER: Re-ordfører Thorvald Hillestad og varaordfører Frode G. Hestnes fikk med seg et stort flertall av partiene i Re, og deretter flertallet i Fellesnemnda, på å ta en runde på fargevalget. Motivet som vant den første avstemningen var det aldri noen tvil om, det ble stavn og spire. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om kommunesammenslåing.

Ja, Re er stort i areal. Men kvadratmeter, jorder, og trær har ikke stemmerett.