– Vi trenger scener for band som vil vise seg fram, og festivaler for folk som vil oppdage ny bra musikk!

SOMMERENS BESTE RE-FESTIVAL: Denne gjengen kan med sikkerhet si at dette blir sommerens beste festival i Re: Petter Christian Bakke, Svein Flåteteigen, Thomas Roberg Askim og Sandra Huseklep. Ikke på bildet, men også i festivalledelsen: Knut Olav Falkeng og Pål Isdahl Solberg. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES: Ila Auto, Orango og Tantara kommer, og de deler scenen med mange up-and-coming band. Rock Stream Festival skal være et steg på veien for banda som satser og vil vise seg fram. Og det skal være et sted å oppdage ny god musikk for deg som festivalgjenger.

Denne saken kunne du først lese i ReAvisas sommermagasin 2018.

Festivalledelsen består av Sandra Huseklep, med ansvar for sosiale medier, Svein Flåteteigen, booking, Thomas Roberg Askim, design og produksjon, Petter Christian Bakke, økonomi, Knut Olav Falkeng, webansvarlig og Pål Isdahl Solberg, logistikk, innkjøp og alt-mulig-mann.

FESTIVALLEDELSEN: – Vi trenger scener for band som vil vise seg fram, og vi trenger festivaler for folk som vil oppdage ny bra musikk, mener gjengen bak Rock Stream Festival. Foto: Stian Ormestad.

– Vi roper bare «Påååååål!!!» når det alle oss andre står fast. Han er vår kjære potet. Alle trenger en «Pål», sier festivalgjengen og ler. De har variert erfaring fra andre musikk- og middelalderfestivaler.

Venner, felles bekjente og felles musikkinteresse

Rock Stream Festival blir sommerens beste Re-festival, kan de garantere. Først og fremst fordi det blir sommerens eneste musikkfestival, men også fordi de går høyt ut allerede i sitt aller første år:

– Vi tenkte egentlig å sikte mot 2019. Men da alt ramla på plass, med Ila Auto, Orango og Tantara som headlinere hver sin dag, og band banka på døra bare de hørte ryktet om festivalen – da måtte vi kjøre på allerede i sommer!

Det var på nyåret at Rock Stream-gjengen ramla sammen, etter en haug med tilfeldigheter og felles kjente – og felles musikkinteresse. Og for å gjøre en lang historie kort: De ville arrangere en musikkfestival for alle de banda «midt i mellom».

– Vi kicka alle på ideen. For det er vanskelig å få innpass på større festivaler for mindre kjente band, som kanskje er veletablerte og på vei opp med en fast fanskare, men likevel ikke får vist seg fram på større scener. Derfor er det viktig at Vestfold fortsatt har noen mindre scener, mener Petter.

Fra flust av festivaler, til en eneste festival i Re

SPILLER PÅ ROCK STREAM: Orango er et band du bare MÅ se. Trommis Trond Slåke har slått seg ned i Vivestad. I sommer spiller de på flere store festivaler – og på Rock Stream Festival i Ramnes. Bildet er fra da de spilte på Bekkefare musikkfestival for noen år siden. Foto: Synne Eggum Myrvang.

– Før var det jo flust av festivaler, bare her i Re. I sommer er det ingen igjen, bortsett fra oss. Det blir færre og færre mindre festivaler, konstaterer Svein. Det blir kanskje et for stort hopp fra å spille på sommerfesten i hagen til en kamerat til å få spille på en festival.

SPILLER PÅ ROCK STREAM: Ila Auto er det alltid trivelig å se på festival. Are Fevang fra Vivestad er et av to lokale alibi. I sommer spiller de på flere store festivaler – og på Rock Stream Festival i Ramnes. Bildet er fra en av de mange åra de har spilt på Slottsfjellfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

– Og det er heller ikke lenger sånn at du bare kan snekre opp en scene og samle en gjeng med musikkinteresserte og kalle det en festival. Det skal søkes og godkjennes, vi må ha vakter og sjenkebevilling, varsle politiet, med mer.

– Vi har alt på stell, og det er krevende – men vel verdt alt sammen bare det dukker opp massevis av folk.

Det koster både tid og penger å arrangere festival, når kravene til festivalarrangører er blitt mange og omfattende. De skjønner at mange kanskje gir opp, når alt er blitt såpass regulert.

Tre store headlinere med lokal Re-tilknytning

Men når man brenner for noe, så fikser man det. Også en musikkfestival som kom litt brått på – men som de håper skal bli en suksess fra første år. – Vi går høyt ut, og satser på at det kommer massevis av folk så vi lander mykt!

– Drømmen er at Rock Stream kan være et steg på veien for banda som satser og vil vise seg fram, forteller gjengen til ReAvisa.

– Og den andre veien – hvor skal folk få oppleve nye, gode band når det begynner å bli få små festivaler å oppdage de på? Her kan vi love mange godbiter for folk som digger musikk og vil oppleve noe nytt og bra.

De mindre banda får vise seg fram på samme scene og festival som headlinerne Ila Auto, Orango og Tantara – alle store band med lokal Re-tilknytning.

Rock Stream festival arrangeres på Bekkefare-området langs Kileveien i Ramnes fra og med torsdag 21. juni til og med lørdag 23. juni 2018.

SPILLER PÅ ROCK STREAM: Tantara har fans fra hele verden. Vokalist og gitarist Fredrik Bjerkø vokste opp på nabogården til gården der Rock Stream Festival arrangeres i sommer. Bildet er fra da de spilte på Slottsfjell for noen år siden. De tar med seg noen helt nye låter til Rock Stream, gitt ut for bare ett par uker siden. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om festivalferskingen: Ila Auto, Orango og Tantara!

Denne saken kunne du først lese i ReAvisas sommermagasin 2018.

Les mer om kultur i Re.

,