Sjekk disse headlinerne: Ila Auto, Orango og Tantara!

RÅ ROCK: Orango er et band alle må oppleve live, rett og slett. De spiller på RockStreamFestival fredag 22. juni. Her ser vi dem spille på Bekkefare musikkfestival for noen år siden. Foto: Synne Eggum Myrvang.

RAMNES: Til sommeren får du det beste Re har å by på, på en og samme festival – her hjemme i Re!

Re-sommeren har vært tett med festivaler, der noen har forsvinni og andre kommet til opp gjennom åra. Men foran 2018-sommeren så det plutselig veldig tynt ut.

FESTIVAL 200 METER HJEMMEFRA: Fredrik Bjerkø i Tantara spiller konsert så å si hjemme på barndomsgården i Ramnes. Tantara spiller torsdag 21. juni. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Hæ? INGEN festivaler!?

Revårocken varslet før fjorårets festival at det var den siste – hvert fall for ei stønn. Bekkefare har lagt inn årene – hvert fall for ei stønn. Om det blir en Re minifestival i år er enda usikkert. Avgjørelsen blir tatt over påske, forteller Roger Noren på Restauranten.

Men noen som ikke nøler, er folka bak den nystarta RockStreamFestival. De forteller at målet er å skape en arena hvor lovende artister som lager egen rockemusikk har et sted å spille.

For det blir færre og færre av de små festivalene. Det merker vi også her hjemme i kulturkommunen Re.

Men sjøl om RockStreamFestival vil være liten, satser de stort. De lovende artistene får henge med store navn på plakaten. Det er pukka på øverste hylle:

HARDSLÅENDE VIVESTADING: Trommis i Orango Trond Slåke flytta til et gårdsbruk i Vivestad for å dyrke 70-tallsinspirert rock’n roll. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Headlinerne er Ila Auto, Orango og Tantara – alle med lokal tilknytning, og alle tre har gjort stor suksess langt uttafor Re.

Gjentar Orango tidenes råeste konsert i Re?

Vi begynner med slutten: Ila Auto avslutter hele festivalen som headliner lørdag. De trenger neppe noen nærmere beskrivelse?

PUBLIKUMSFAVORITT: Ila Auto trekker massevis av folk overalt de speller. Her fra Slottsfjell for fire – fem år siden. I sommer speller de hjemme i Re igjen. Foto: Stian Ormestad.

Men kjapt og gæli kan vi jo nevne at Vivestad/Høyjord/Oslo-bandet har vinni Spellemann, gitt ut flere kritikerroste og godt solgte plater, og hver sommer speller de på Slottsfjell. I sommer kommer de også til den nyoppstarta Re-festivalen.

Orango har vel også de fleste fått med seg. De er headliner på fredag.

Gutta har rocka Re tidligere med kritikerrost hjemmemekka rå rock – de siste åra er musikken mekka på et gårdsbruk i Vivestad, der Orango-trommis Trond Slåke har slått seg ned.

Orango har også spilt på Slottsfjell og flere store festivaler, og har farta mye rundt på turne.

Musikken er 70-tallsprega rock med heftige riff og en hel haug med musikalsk snadder. De må rett og slett oppleves live.

LAGER LIV: Ila Auto er headliner på siste festivaldag av RockStreamFestival, lørdag 23. juni 2018. Foto: Stian Ormestad.

Da Orango spelte på Bekkefare musikkfestival for fem – seks år siden, ble det karakterisert som tidenes råeste konsert i Re. Publikum ble blåst av brosteinen foran scenen, til tross for at det bare var tre i bandet. Men de lager lyd!

GITARRIFF: Tantara blir høydepunktet første festivaldag. Foto: Stian Ormestad.

Om mulig lager Tantara enda mer lyd. De har spilt i hver krik og krok i landet – også på Slottsfjell – og en god del i utlandet. Trash metall-bandet har gitt ut en EP og to LP-er som har skaffa dem fans over hele verden – også her hjemme i Re.

Vokalist og gitarist i Tantara Fredrik Bjerkø har bare 200 meter å gå fra barndomsgården langs Kileveien til festivalen. Mer lokalt går det ikke an å få det.

Folka bak har variert festival-erfaring

Ellers blir det mye forskjellig rockemusikk, både fra lokale Vestfold-band, men også fra Oslo og andre steder. Det blir campingmuligheter, og salg av mat og drikke inne på området.

Det blir også satt opp busser til og fra Tønsberg. Aldersgrense blir 18 år, men det blir også åpent for barn under 18 år med følge av en voksen person på over 25 år.

RockStreamFestival arrangeres sankthanshelga 21. – 23. juni 2018 på det samme området som Bekkefare musikkfestival er blitt arrangert på tidligere, langs Kileveien i Ramnes. 

Bak festivalen står Svein Flåteteigen fra Ramnes, Pål Isdahl Solberg fra Haugesund, Knut Olav Falkeng fra Tønsberg, Petter Christian Bakke fra Tønsberg og Thomas Roberg-Askim fra Tønsberg.

De har variert bakgrunn fra andre musikkfestivaler, Tønsberg Middelalderfestival, spiller i band og er veldig musikkinteressert og -engasjert hele gjengen.

TIGHT TRASH METAL: Tantara med Re-gutten Fredrik Bjerkø på vokal og gitar, her under en tidligere Slottsfjell-gig. Foto: Stian Ormestad.

FLOTT FESTIVALOMRÅDE: RockStreamFestival leier samme festivalområde som Bekkefare-festivalen tidligere brukte. Den festivalen er lagt på is – hvert fall for ei stønn, akkurat som Revårocken og kanskje også Re minifestival. Foto: Stian Ormestad.

FESTIVALSJEF I SOLNEDGANG: Svein Flåteteigen satser stort med RockStreamFestival sammen med Pål Isdahl Solberg fra Haugesund, Knut Olav Falkeng fra Tønsberg, Petter Christian Bakke fra Tønsberg og Thomas Roberg-Askim fra Tønsberg. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om festivaler i Re.

Les mer om kultur i Re.