Landlig julestemning trekker folk langveisfra til Re

041216_ramnes_sondre_julemarked_7

HEST OG VOGN: Anette Green kjører hest og vogn, der blant andre Sigrid Ulstein, Sveinung Ulstein, Astrid Ulstein, Eivor Bjerke, Iver Bjerke og Tuva Skjeggestad sitter på. Foto: Stian Ormestad.

RAMNES: Mange vil oppleve god, gammeldags julestemning i Re. Denne helga var det folksomt på Våle prestegård lørdag og Ramnes søndre gård søndag.

Les også: Her venter 150 nybakte brød og like mange julekaker

Anette Green fra Ramnes kjører hest og vogn med mange fornøyde barn. For Sveinung Ulstein (2 1/2) og Iver Bjerke (2 1/2) er hestekjøring høydepunktet for gårdsbesøket på Ramnes søndre gård.

Mamma Sigrid Ulsten fra Hof har besøk av Eivor Bjerke fra Telemark, med hennes familie. Sånn sett favner julemarkedet bredt, i en drøy radius rundt Re.

041216_ramnes_sondre_julemarked_6

VANT MED HEST: Iver Bjerke (2 1/2) prater med hestene. – Han er vant med hester, så han har et godt lag med dem, forteller mamma Eivor Bjerke. Foto: Stian Ormestad.

Vognkusken Anette kjørte hest og vogn på Våle prestegård lørdag – det var hennes tiende år der. Søndag er det hennes andre år med hest og vogn på Ramnes søndre.

Nå tar vertskapet på Ramnes søndre ved Ingunn Skjeggestad sikte på at julemarkedet blir en tradisjon. Alle gode ting er tre – med et nytt julemarked i 2017.

– Ja, vi har hatt en flott dag med mange blide, fornøyde barn og voksne på besøk. Mange kjente fjes, men også en hel del nye. Det er godt å se at folk hygger seg her!

041216_ramnes_sondre_julemarked_3

GÅRDSBUTIKK OG GRØTSERVERING: Vertskapet ved Ingunn Skjeggestad sørger for god, gammeldags julestemning på Ramnes søndre gård søndag 4. desember 2016. Foto: Stian Ormestad.

031216_julemarked_vale_prestegard_3

VÅLE PRESTEGÅRD: Lørdag var det julemarked på Våle prestegård. Olav Brunborg smir hjerter i jern sammen med barna, – jeg er ikke en vanlig julenisse – jeg er en sminisse! Foto: Stian Ormestad.

Les mer om alt som skjer i førjulstida i Re i ReAvisa, desember 2016 – last ned gratis!

Les også: Her venter 150 nybakte brød og like mange julekaker

Les også: Nå lyser julegrana!

Les også: Skal du på dette julebordet? Gled deg!

Bilder fra jula i Re legger vi ut i albumet «Jula i Re 2016» på ReAvisas Facebook-side – oppdateres!