Her venter 150 nybakte brød og like mange julekaker

031216_julemarked_vale_prestegard_2

FERSK JULEBAKST: Karin Backe Hallerud anslår at de vil selge 150 brød og 150 julekaker til sammen. Her venter hun på storinnrykket til Våle prestegård, noen minutter før julemarkedet åpner. Foto: Stian Ormestad.

VÅLE/RAMNES/UNDRUMSDAL/REVETAL: Det rigges til julemarked på Våle prestegård lørdag. Men det er på langt nær det eneste som skjer denne første desemberhelga i Re.

Julemarkedet på Våle prestegård lørdag 3. desember holder åpent til klokka 16.00. Her kan du smi, dyppe lys, kjøpe julegaver, bakst, med mye mer.

– Vi bakte i hele går – fire runder med brød, og vi baker i hele dag underveis i løpet av julemarkedet, forteller Karin Backe Hallerud. Hun anslår at det er snakk om 150 brød og 150 julekaker til sammen. 

031216_julemarked_vale_prestegard_4

RIGGER: Sølve Søyland og Harald Gjersøe henger opp juletrebelysning på Våle prestegård lørdag morgen. Foto: Stian Ormestad.

På Elverhøy teller Våra-koret opp til juleshow i dag klokka 17.00.

– Koret og korets egne solister fremfører julesanger med litt fart i. Det blir allsang, loddsalg og litt å bite i.

Klokka 17.00 i dag begynner også festen i nye Bjerkely kirke, DELK Nordre Vestfold, i Dørumveien i Undrumsdal. Forrige helg ble kirka vigslet, i dag arrangerer menigheten åpningsfest.

031216_julemarked_vale_prestegard_3

SMINISSE: – Dette er ikke en vanlig julenisse, forteller Olav Brunborg, – jeg er en sminisse! Han skal smi hjerter i jern sammen med barna på Våle prestegård. Foto: Stian Ormestad.

I morgen søndag blir det jul på Ramnes søndre gård fra klokka 12.00. Der blir det blant annet fjøsnissehistorie med oppdagelsestur på leit etter spor om at fjøsnissen finnes.

Som hele denne førjulstida, er det juleshow på Restauranten på Revetal fredag og lørdag kveld også denne helga.

Med flere utsolgte forestillinger er det blitt satt opp ekstraforestilling 16. desember.

031216_julemarked_vale_prestegard_11

PÅ MED NISSELUA: Lill Torbjørnsen selger kreative, egenlagde figurer av mange slag – blant annet kosebamser i betong. Arne Myhre selger julenek under samme telt-tak. Foto: Stian Ormestad.

Søndag er det Grand Finale i årets Vestfoldmesterskap for radiostyrte biler. Vestfold RC-senter flytta fra Sem til Våle tidligere i år.

Lørdag er det trening, det samme fra morgen av søndag, før konkurransen starter rett over klokka 12.00. Kampen om topp-plasseringene ventes å hardne seg til fra rundt klokka 14.00 og utover på søndag.

Les også: Full fart i gamle fabrikkslokaler


 

Les mer om alt som skjer i førjulstida i Re i ReAvisa, desember 2016 – last ned gratis!

Les også: Nå lyser julegrana!

Les også: Skal du på dette julebordet? Gled deg!

Bilder fra jula i Re legger vi ut i albumet «Jula i Re 2016» på ReAvisas Facebook-side – oppdateres!

, , ,