Tidligere i år ble det gamle småbruket rivi – denne helga flytter første kjøper inn på Brekkeåstunet – SE VIDEO!

VÅLE: Kjellrun Aasheim (68) har satt nøkkelen i døra til sin nye leilighet på Brekkeåstunet. Her gleder hun seg til å feire jul med barn og barnebarn. Se video over!

Den gamle Buggegården i Våle hadde stått tom lenge, da Jarlsberg Bolig AS kjøpte gården og la planen for 20 nye leiligheter på den 6,3 mål store tomta. Prosjektet fikk navnet Brekkeåstunet.

Tidlig på vårparten starta rivingen av det gamle gårdsbruket, og i løpet av våren kom tomta fram fra busk og kratt. Den ligger fint på høyden mellom forsamlingslokalet Fjellborg, Våle samfunnshus, og med Kirkevoll skole og Våle kirke på andre siden av Kopstadveien.

Rett borti gata har du butikk, idrettsanlegg og flotte turløyper som binder Våle sammen med resten av Re.

031116_brekkeastunet_5

FLYTTER INN: Den store flyttesjauen skal gjøres unna denne helga. Kjellrun Aasheim (68) har gleda seg veldig til å flytte til Våle og Brekkeåstunet. Foto: Stian Ormestad.

Alt dette veit Kjellrun Aasheim (68) å sette pris på. Men mest av alt lokker barnebarna rett borti gata. Der bor sønn, svigerdatter og tre gutter som gleder seg veldig til å få bestemor i nabolaget.

– Han mellomste mener at han skal komme hver dag etter skolen, og jeg skal steike pannekaker til ham, sier Kjellrun og ler. Akkurat sånn blir det neppe, men hun gleder seg til barnebarna kommer løpende tidlig og seint, og hun gleder seg til å feire julaften sammen med familien i den splitter nye leiligheten.

Før det gjenstår mye jobb. – Ja, du gode tider – det er 40 – 50 esker med smått og stort som venter på å komme på plass. Jeg har altfor mye greier, veit du, sier Kjellrun og ler.

ReAvisa_Brekkeastunet_001_NETT

MØTTES I KRATTET: For ganske nøyaktig ett år siden fortalte utbyggeren Jarlsberg Bolig AS ved Svein Olsen og eiendomsmegler Truls Bøhle ved DNB Eiendom Revetal om utbyggingsplanene. De møtte ReAvisa i krattet rundt det gamle, fraflytta småbruket. Foto: Stian Ormestad.

Kjellrun flytter fra Horten til Våle. Hun ville bo på landet igjen.

Opprinnelig er Kjellrun fra Sunnmøre, men har bodd de siste 35 åra på Østlandet. Re har hun hørt mye godt om, og som hortensboer har hun vært mye her. – Jeg har lagt merke til Re, det er en flott oppadgående trend her. Jeg har ofte vært på Revetal for å handle, for eksempel.

Hun føler seg heldig som har fått lov å flytte inn som en av de to aller første. Det er trygt med en lokal utbygger som følger tett opp. At det er valgt lokale leverandører er et stort pluss. Kjellrun er stolt av sitt splitter nye Huseby-kjøkken.

– Jeg kjente med en gang at «dette her blir bra», sier Kjellrun og smiler godt i videoen i toppen av saken. Der ser du den veldige forandringen fra da det gamle, fraflytta småbruket ble rivi, til dagens moderne leiligheter som reiser seg på Brekkeåstunet.

031116_brekkeastunet_1

SPLITTER NYTT: De første av totalt 20 leiligheter står innflytningsklare på Brekkeåstunet. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Her bygges Brekkeåstunet

, ,