Heming Olaussen (SV): – Svar «ingen av dem»!

150816_FOLKEMOTE_VIVESTAD_8

TOGET HAR IKKE GÅTT: Heming Olaussen (SV) oppfordrer til «protest-stemmer» i innbyggerundersøkelsen. Foto: Stian Ormestad.

LOKALPOLITIKK I RE: Alternativet vil ikke bli ikke lest opp – men det må registreres hvis du svarer «ingen av dem». Heming Olaussen (SV) vil bruke «ingen av dem»-oppslutningen i innbyggerundersøkelsen for alt det er verdt for å snu hele sammenslåingsprosessen.

Kommunesammenslåing - hva mener du?

Vis resultater

Loading ... Loading ...

 

Fra førstkommende mandag blir 1.200 reinger oppringt for å avgi sin stemme i innbyggerundersøkelsen om sammenslåing. Det er tre alternativer som blir lest opp; Holmestrand/Sande/Hof, Horten eller Tønsberg.

Hvis man derimot svarer «ingen av dem» – og ikke noe annet – blir det svaret registrert, et slags nei-svar. Dette alternativet vil ifølge rådmannens sakspapirer ikke bli lest opp.

– Re SV oppfatter at svært mange reinger mener nettopp dette: At Re kan og bør klare seg videre på egenhånd, som en sjølstendig kommune. Nettopp det kommunestyret vedtok så seint som i november i fjor, sier Heming Olaussen (SV).

– Vi ser derfor dette alternativet som en siste utvei fra den tvangstrøya flertallet prøver å sy oss inn i: At vi må slå oss sammen med noen, og at man må svare en av nabokommunene.

– Vil det ikke være lurt å si sin mening om retning nå, sjøl om man egentlig er i mot sammenslåing – for hvert fall være med på å bestemme retningen? Mange tenker kanskje slik, så nei-kvoten blir uansett ikke representativ i forhold til den reelle nei-representasjonen i befolkningen?

– Vi tror det kan bli en anseelig mengde reinger som velger dette alternativet. Det er dette mange mener, og det er dessuten mange som er irritert over det de mener har vært urent spil i hele prosessen. Nå har man muligheten til å si sin hjertens mening, og det man egentlig mener, svarer Olaussen.

Han kaller det en «proteststemme», og oppfordringen er klar: Protester!

– Nå har mange en mulighet til å si det vi egentlig mener – og da bør vi bruke den. Vi kan ikke på forhånd vite hvor mange dette gjelder, men ut fra «forhåndsstemminga» i ReAvisa er det grunn til å tro at det er mange som vil støtte dette.

– Hva vil man oppnå med en slik nei-kvote i resultatet av undersøkelsen – hva vil nei-oppslutningen kunne brukes til? 

– Det kan hende at det er minst like mange som svarer «ingen av delene», som svarer hvert av de tre foreslåtte alternativene. Da vil prosessen videre kunne få en ny spenning, mener Olaussen.

– Hvis vi får et høyt antall som svarer «ingen av dem» vil legitimiteten til en sammenslåing bli alvorlig svekket. Jeg mener da – tatt i betraktning tidligere folkeavstemning og vedtak i kommunestyret – at Re bør snu.

– Kloke politikere bør ikke bidra ytterligere til splittelsen i befolkningen. Med en tydelig støtte til nei-alternativet vil Re SV på nytt fremme forslag om å droppe sammenslåing.

– Mange trodde toget hadde gått, men her er det satt opp et ekstratog som flest mulig bør hoppe på! Så min oppfordring er, sjøl om ikke alternativet blir lest opp:

– Svar «ingen av dem»!


 

Les også om det første folkemøtet i Vivestad: Populær kar på folkemøte om kommunesammenslåing

Les også om det andre folkemøtet i Undrumsdal: – Hvorfor ikke gjøre dette skikkelig, med en gang!?

Les også om det tredje folkemøtet på Revetal: – Jeg skjønner ikke at dere tør!

Les også om det fjerde folkemøtet i Våle: – Hvor er effektiviseringsgevinsten?

Les også om det femte folkemøtet i Fon: – Å er snøggaste veien te Gregershølet?


 

Her kan du lese mer om temaet kommunesammenslåing – og her finner du flere leserinnlegg om dette og andre tema.


 

– ANNONSE –